Foto via: Massimo Dutti

Succes komt niet aanwaaien

Allereerst is het belangrijk om te weten dat succes niet zomaar komt aanwaaien. Het is een feit dat je hard zal moeten moeten werken om succesvol te zijn. Denk dus niet dat het achterover leunen zal gaan bijdragen aan je succes. Bewaar dat voor het moment dat je bent waar je wilde komen, dan leunt het des te lekkerder.

Met het onthouden van de zes punten die we hier zullen benoemen, zul je merken dat je focus verandert. Het is de bedoeling dat je minder tijd besteedt aan zinloze activiteiten en meer aan zaken die ertoe gaan leiden dat jij je succes behaalt. Het zijn geen moeilijke veranderingen, maar alledaagse aspecten die jouw drive afremmen.

1 Nee zeggen is niet verkeerd

Als je overal mee instemt en ‘ja’ op zegt, zul je merken dat je vroeg of laat enorm gestresst raakt. Het is namelijk zo dat je maar een beperkte hoeveelheid tijd hebt in een dag, die ingevuld kan worden totdat ‘ie vol is. Overal ja op zeggen en alles maar willen doen zorgt voor chaos. De drukte zorgt voor ruis en maakt dat je niet kunt focussen op wat echt belangrijk is. Zeg dus gerust eens nee.

2 Naar bed gaan betekent uitrusten

Als je naar bed gaat, is het de bedoeling dat je je lichaam zowel fysiek als mentaal rust gunt. Rust en voldoende slaap is enorm belangrijk om de volgende dag weer scherp voor de dag te komen. Zorg dus ook dat zodra je naar bed gaat, je daadwerkelijk in de rust-stand gaat. Je telefoon is de grootste boosdoener. Deze gaat mee in bed en trekt je aandacht. Voor je het weet ben je weer een halfuur of een uur verder, waarin je eigenlijk al had moeten rusten. Zorg dus dat je afschakelt zodra je naar bed gaat, laat alle andere zaken even voor wat ze zijn.

Foto via: MassimoDuti
Foto via: MassimoDutti

3 focus niet op mensen met een slechte invloed

Het is voor velen van ons een onbewust verlangen om te focussen op dergelijke mensen. Voor sommigen is dat omdat ze zulke mensen willen begrijpen, voor anderen is het om te zien hoe dergelijke mensen falen. Hoe dan ook, het heeft geen zin. Je succes wordt beslist niet gevormd door dergelijke personen, dus probeer daar ook zo min mogelijk tijd in te stoppen. Omring jezelf met mensen die je vooruit helpen en niet met mensen met dit soort eigenschappen. Alleen zo zul je succesvol zijn.

4 Wachten op het juiste moment

Als je succes wil behalen, ga dan niet zitten wachten op een moment van zekerheid. Niemand kan je vertellen of je dromen gaan uitkomen zelfs de mensen van Astro TV niet. Durf dus het risico te nemen en ga ervoor. Laat je leiden door je motivatie en inzet en werk hard om te bereiken wat je voor ogen hebt. Wachten op het juiste moment staat gelijk aan het niet realiseren van je gewenste succes. Er is namelijk geen juist moment, je moet het ‘gewoon’ doen.

Foto via: Capoux
Foto via: Capoux

5 Je succes vergelijken met dat van anderen

Het vergelijken van je succes met anderen is niet erg. Integendeel zelfs, zo kun je je progressie meten en weet je welke stappen anders of beter kunnen. Echter, het merendeel van ons gebruikt het succes van anderen om zichzelf te toetsen en te concluderen dat het niet goed gaat. Iets wat erg remmend werkt voor je motivatie en proces. Het gaat er niet om hoe lang je over iets doet, of hoeveel moeite het kost, je moet het gewoon doen. Vergelijken om te leren sporen we aan, vergelijken om jezelf negatief te beïnvloeden niet. Niet doen dus.

6 Lang leven het internet.. of toch niet

Een van de grootste afleidingen voor je werk is het internet. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gemiddeld zo’n 15 minuten kost alvorens je in je work flow zit. Dit wil zeggen dat wanneer je 15 minuten bezig bent, het werken in je systeem zit en je ‘meters kunt maken’. Zodra je dit onderbreekt met facebook of youtube, reset je je hele work flow weer. Laat het internet dus vooral voor wat het is en focus je op je werk. Als je dat kunt zonder de onderbrekingen zoals hierboven genoemd, zul je merken dat je veel meer progressie maakt.

Als je deze aspecten in het achterhoofd houdt en jezelf verplicht erop te letten, dan zul je zien dat je succesvol gaat zijn. Het zijn geen onoverkoombare aspecten en aanpassing vergt weinig moeite. Het begint tussen je oren, dus zorg dat je de juiste mindset hebt en ga ervoor.