Emoties zijn besmettelijk, ze zeggen ook wel eens dat je een mix bent van je vijf beste vrienden. Wanneer jij fanatiek aan je succesvolle carrière aan het werken bent, kun je deze persoonlijkheden beter even vermijden.

1. Het eeuwige slachtoffer

Dit is de persoon die altijd een excuus heeft voor zijn gebrek aan succes. Het ligt nooit aan hem. Soms kan diegene zelfs andere de schuld geven waardoor hij niet succesvol is. Dit zal jou negatieve energie geven en hierdoor wordt je belemmerd op jouw weg naar succes.

2. De klager

Na een lange, grauwe winter schijnt eindelijk het zonnetje weer,  het is vrijdag dus het is bijna weekend en dan nog zijn er mensen die altijd iets te klagen hebben. Ze raken verbrand of ze klagen dat ze het weekend te kort vinden, kortom, ook deze mensen geven je negatieve energie.

3. De tijdvreter

Je raakt in gesprek met iemand en op het eerste gezicht lijkt het heel gezellig, maar na een uur is hij nog steeds aan het woord en je komt er maar niet vanaf, terwijl je nog zo veel te doen hebt. Deze persoonlijkheid is niet per se slecht, maar ze nemen te veel van je tijd in beslag.

4. De kritische

Een beetje kritiek is juist goed, het houd je scherp. Maar te veel kritiek is voor niemand goed en geeft je juist meer stress. Er is een manier om iemand op een correcte wijze feedback te geven, ziet de feedback die jij krijgt er totaal anders uit? Dan moet je je afvragen of dit de juiste persoon is waar jij feedback van wilt krijgen.

persoonlijkheden-kritisch-manman

Foto via

5. De control freak

Je realiseert je dat je niet in je eentje succesvol kunt worden, hiervoor heb je bepaalde mensen om je heen nodig. Maar hier hoort de control freak niet bij. Een control freak heeft iets in zijn hoofd en wijkt hier niet snel vanaf, waardoor jij niet je eigen plan kunt trekken.

6. De chronische leugenaar

Sommige mensen liegen zoveel, dat ze het zelf niet eens meer doorhebben wanneer ze nu de waarheid vertellen of wanneer het een leugen is. Wanneer je succesvol wilt worden is het juist belangrijk dat je je omringt met eerlijke mensen die je eerlijke feedback geven. Eerlijke feedback hoeft ook niet altijd leuk te zijn, maar het is wel feedback waar je iets aan hebt.

7. Het feestbeest

Met een zaterdagavond doorbrengen met een feestbeest is niets mis mee. Misschien helpt het je juist te ontspannen en je dagelijkse werkgerelateerde zaken even te doen vergeten. Maar door te veel om te gaan met een feestbeest, zul je worden meegesleurd in zijn routine. Minstens drie keer in de week op stap en dus ook drie keer in de week brak. En tijdens deze brakke dagen doe jij niet veel om aan je succes te werken gokken we zo.

Natuurlijk hoef je deze persoonlijkheden niet voor je leven lang te vermijden, maar tijdens je weg naar succes zouden ze je kunnen belemmeren. Let wel op dat je niet gaat overdrijven tijdens je weg naar succes en een arrogante vent wordt die bepaalde personen compleet negeert. Het is ook belangrijk dat je van het leven blijft genieten. Er zijn bepaalde levenslessen waar we veelal te laat achter komen, die minstens zo belangrijk zijn als het krijgen van succes.