Puisten uitknijpen is net een verslaving

Net zoals het kapot drukken van bubbeltjesplastic is puisten uitknijpen een verslaving legt Traube uit. Het voelt als een bevrediging. En telkens wanneer je lief  een puist uitknijpt, komt er een dosis dopamine vrij in haar hersenen. Laat dat nou net de stof zijn die de handeling zo verslavend maakt. Zo komen je verstopte poriën alsnog goed van pas voor je vriendin. Bovendien werkt het niet alleen als verslaving maar ook als rustgevend voor je meisje. Laat haar dan ook vooral haar gang gaan wanneer ze last heeft van stress.

Puisten uitknijpen vriendin MAN MAN

Het is een vorm van affectie

Buiten het feit dat de dopamine ervoor zorgt dat je vriendin maar al te graag je puisten uit wil knijpen, blijken er nog andere redenen achter te zitten. Het is namelijk een soort van diepe vorm van affectie. Lastig te begrijpen? Denk eens aan apen. Zij plukken elkaars vlooien wat ook een vorm van affectie is. En laten wij mensen nou net afstammen van apen, volgens de evolutietheorie. Ook zegt Traube dat het een teken is dat je geliefde graag voor je wilt zorgen en gesteld is op zowel haar als jou hygiëne. Wanneer jij rondloopt met een puist die klaar is om uitgeknepen te worden, kan ze het dus niet laten om hier met haar vingers vanaf te blijven.

Puisten uitknijpen vriendin MAN MAN

Wat kun je ertegen doen?

Het beste is natuurlijk om je vriendin gewoon haar gang te laten gaan. Je wilt natuurlijk niet met een chagrijnige partner de avond door brengen. Mocht je het nou echt heel vervelend vinden dan kun je dit altijd aangeven. Eerlijkheid is zoals we inmiddels weten erg belangrijk in een relatie. Geef haar desnoods andere oplossingen, zoals het kijken van Dr. Pimple Popper of laat je vriendin haar eigen puistjes (mocht ze deze hebben) uitknijpen. Het uitknijpen van je eigen puisten geeft namelijk de grootste dopamine shot. Om te voorkomen dat je vriendin elke week de kans heeft kun je er ook voor zorgen dat je goed voor je huid zorgt zodat je zelf de kans vermindert.