De verhaallijn in de film Stromboli

De film draait rondom het personage Sara, die gespeeld wordt door Elise Schaap. Je kent haar misschien wel uit de serie Undercover. Sara is een charmante vrouw die erg nonchalant door het leven gaat en is dan ook een echte flirt. Ze gaat op vakantie naar Stromboli, een klein vulkanisch eiland in Italië. Ze wilde zo ver mogelijk weg van haar eigen gezin en wat ze daar verder zocht wist ze eigenlijk nog helemaal niet. Er is alleen wel één probleempje: Sara is wel een redelijke alcoholist. Op een dag dronk ze net wat te veel en kwam door wat rare gebeurtenissen uiteindelijk uit bij een Deense goeroe in een retraite. Hier wordt ze opeens gedwongen om zich met al haar trauma’s te confronteren.

 

Het sterke acteerwerk door Elise Schaap in de film

In het verhaal wordt eigenlijk bijna alleen gefocust op Sara’s trauma, waardoor andere acteurs in de film niet veel aan bod komen. Vaak zou dit storen in een film, maar in deze zeker niet. Het acteerwerk in deze film is namelijk zo uitmuntend dat je ook zo door de film heen bent. Elise Schaap is de perfecte Sara. En alle andere internationale acteurs zorgen voor een subliem concept. De film heeft maar een totale lengte van ongeveer één uur en 20 minuten, maar het verhaal wordt op geen enkele manier abrupt afgesloten.

Stromboli-Netflix-Nederlandse-film-2022-

 

Waarom is het zo’n aanrader?

Zoals je al hebt gelezen zijn de verhaallijn en acteerwerk heel erg sterk. Doordat Sara haar trauma’s moet verwerken, zie je telkens haar proces. Je kunt het een beetje zien als een ui dat laagje voor laagje geschild wordt. De manier hoe Saskia Noort dit karakter dan ook heeft opgebouwd is erg indrukwekkend. Er worden veel lastige onderwerpen aangesneden die op precies de juiste manier verfilmd worden.

Ben jij al van plan om deze film met Elise Schaap een keer te gaan kijken? Als je liever eerst de trailer bekijkt, dan kan dat hieronder: