‘Hoe denken anderen over mij?’

Veel mannen worstelen met onzekerheden en vragen zich af of ze wel leuk genoeg zijn voor de buitenwereld. Je hiermee bezig houden zorgt vaak alleen maar voor meer stress. Het is dan ook belangrijk om dit niet te doen en te accepteren wie je bent. Dit betekent niet dat je helemaal niet hoeft na te denken over de manier waarop je anderen behandelt. Het gaat er vooral om dat je kan accepteren dat je niet perfect bent, zodat je zelfverzekerder door het leven kan gaan.

1. Het is maar een mening

In het leven kom je veel verschillende mensen tegen en helaas zal niet met iedereen de klik even goed zijn. Wanneer iemand je niet mag, probeer je er dan niet altijd zorgen om te maken. Het is ook maar een mening en het hoeft jouw leven helemaal niet te beïnvloeden.

2. Sta voor wat je zegt

Wees niet bang om te laten zien waar je voor staat. Hou je van klassieke muziek? Denk dan niet dat dit knullig is, maar draag die passie uit. Een andere interesse of smaak hebben dan je vrienden en dat uit durven dragen, zorgt er juist voor dat je authentieker en soms ook zelfverzekerder overkomt.

wat anderen van je denken

3. Eigenlijk boeit niemand het

Het is zonde van de tijd om je zorgen te maken over wat iemand van je vindt. De meeste mensen zijn te druk met hun eigen leven om er ├╝berhaupt bij stil te staan.

4. Kies voor je eigen pad

Veel mensen zijn niet zelfverzekerd genoeg om hun droom te chasen. Dit kan gebeuren omdat ze niet geloven dat ze hun doel kunnen halen. Het kan ook zijn dat ze bang zijn voor reacties van hun omgeving. Maar kies in het leven voor hetgeen waar jij echt gelukkig van wordt. Dat is belangrijker dan wat iemand anders van je hobby of droom vindt.

5. Stop met invullen wat anderen van je vinden

Wanneer je niet positief over jezelf denkt, dan is het vaak moeilijk om je voor te stellen dat een ander jou wel gewoon een toffe dude vindt. Heb je het gevoel dat iemand je niet mag en word je hier onzeker van, ga dit dan niet voor de ander invullen, want vaak zit je er naast.

Wanneer je leert om minder bezig te zijn met de mening van een ander, kan dit erg bevrijdend werken. Hopelijk heb je met deze tips het zelfvertrouwen gevonden om je eigen weg te gaan. Succes vriend!