Stijlvolle heren mutsen voor de herfst en winter van 2020

We naderen het einde van het jaar. Dat betekent steevast dat we onze kledingkast weer moeten uitzoeken en dat de dikkere truien en jassen weer vaker zullen worden gedragen. Die jassen en truien beschermen echter niet volledig tegen de kou. Daar hebben we gelukkig mutsen voor.

De voornaamste functie van een muts is wellicht om je oren warm te houden, maar dat betekent niet dat er geen stijlvolle mutsen bestaan. Met het juiste exemplaar til jij jouw outfit al gauw naar een hoger niveau.

Je muts onderdeel maken van je outfit

Je muts onderdeel laten maken van je outfit is niet voor iedereen weggelegd. Een muts blijft immers vooral een praktisch item. Tegelijkertijd kan het, zeker als jij je vaker in street style kleedt, niet verkeerd zijn om je te verdiepen in de verschillende stijlvolle mutsen die er zijn. In de koude maanden kan de muts namelijk gemakkelijk onderdeel worden van je outfit. Combineer hem bijvoorbeeld met je hoodie of sneakers. Of draag juist een exemplaar in een kleur die sterk in contrast staat met de rest van je look.

stijlvolle mutsen
Foto via: Instagram @kevinelezaj

Van opvallende tot subtiele mutsen

Indien jij je beanies en mutsen alleen buiten tijdelijk op doet, kun je gemakkelijk kiezen voor een opvallend exemplaar. Bijvoorbeeld één in een felle kleur, een patroon of motief dat eruitspringt. Hoef jij niet per se op te vallen en zijn jouw mutsen onderdeel van een stijlvolle, klassieke outfit? Ga dan voor een subtieler exemplaar in zwart, grijs of donkerblauw. Zorg ervoor dat je muts past bij je overcoat of andere zakelijke jas én dat je muts niet vloekt met je schoenen. Zo creëer je een mooi geheel.

 

Qua stijlvolle mutsen zijn er verschillende varianten te vinden. Ga jij  voor een beanie, of juist voor één van de verstelbare docker caps die voor elk soort hoofd geschikt zijn? Wij selecteerden 10 stijlvolle mutsen voor deze koude periode.