Een (bijna) onverwoestbare smartphone

Als je vaak je telefoon laat vallen en je wil niet meer dat die steeds breekt, dan is het misschien verstandig om op te letten. Dit is namelijk de allereerste telefoon die zowel stevig als stijlvol is. Hij draagt de naam Cat S52. Het gewicht van de smartphone is 210 gram. De afmetingen van het toestel zijn 158,1 bij 76,6 millimeter. Met een dikte van 9,69 millimeter ligt deze telefoon wel wat zwaarder in de hand, maar dit komt volledig ten goede van de stevigheid van het toestel. De smartphone is bovendien stof- en waterdicht waardoor er niks in de telefoon kan komen.

Smartphone Cat S52

Deze smartphone heeft een brute bescherming

Het toestel wordt beschermd door Gorilla Glass 6 en een aluminium rand. De knoppen op de telefoon zijn van metaal gemaakt en de achterzijde is bedekt met een rubberen antisliplaag. Volgens de fabrikant kan deze smartphone zonder kleerscheuren een val van anderhalve meter overleven. Dit betekent dus dat het toestel dus een val uit de broekzak gemakkelijk aankan. Ook kan die 24 uur achter elkaar overleven in elke temperatuur tussen de -30°C en 65°C.

Telefoon

Uitbreidbaar geheugen

Dit toestel wordt door Mediatek Helio P35-soc aangedreven. De Cat S52 heeft 64GB opslaggeheugen en 4Gb ram geheugen, wat al vrij veel is. Het opslaggeheugen kan – mocht het echt nodig zijn – via een micro-sd-kaart uitgebreid worden. Het besturingssysteem op het toestel is Android 9. Degenen die dus bekend en vertrouwd zijn met dit besturingssysteem, zullen binnen no-time gewend zijn aan deze smartphone. Later zal Android 10 ook nog op de telefoon gezet kunnen worden.

De Cat S52 kan in alle omstandigheden gebruikt worden

De Cat S52 heeft een ips-scherm met de grootte van 5,65 inch. De resolutie van het scherm is 1440×720 pixels. De beeldverhouding is 18:9. Het meest bijzondere aan het scherm is dat je hem zelfs kan gebruiken met handschoenen aan én met natte vingers. Scherpe foto’s kan je ook nemen met deze telefoon door de 12-megapixel camera met de f/1.8-lens. Deze heeft een pixelgrootte van 1,4µm. De selfiecamera heeft maar liefst 8 megapixels. Tot slot kan je de accu snelladen via usb-c, wat lekker is als je haast hebt.

Aan de Cat S52 hangt een prijskaartje van 499 euro. Een aardige hap uit de portemonnee, maar denk eens aan dat reparatiegeld dat je al kan besparen.