Zorg voor de juiste opkomst bij jouw eigen huisfeest

Een huisfeest waar je met 5 man in een kring staat zal voor alle aanwezigen niet echt memorabel zijn. Echter is het tegenovergestelde hiervan – waarbij je een Project X 2.0 organiseert – ook niet de perfecte verhouding. Grote kans dat het onvergetelijk zal zijn, maar niet op de manier waarop je dit zou willen. Mensen moeten de ruimte hebben om te dansen, rustig te praten en gek te doen. Het perfecte aantal is misschien lastig in te schatten, maar wel zeer essentieel. Wanneer je dit aantal hebt vastgesteld, is het zaak deze opkomst te verzekeren. Denk na over hoe je personen wilt uitnodigingen. Facebook en WhatsApp zijn goede opties, maar misschien is een creatieve, ouderwetse manier van een brief wel iets wat potentiële gasten erg kunnen waarderen.

“Als hij hier al de moeite voor neemt, hoe vet moet het feest dan wel niet worden”

Huisfeest MAN MAN

Food & drinks moeten on point zijn

Borrelhapjes of kaasplankjes? Bier en wijn of ook mix drank? En hoeveel heb je nodig van alles? Keuzes waar je goed over na moet denken. Te veel van alles en je zit met een gigantische kostenpost. Te weinig van alles en richting het einde van je feest staat iedereen droog – een van de ergste scenario’s denkbaar op je eigen huisfeest. Ook op het gebied van aanbod kan je ervoor kiezen meer geld uit te geven en iedereen tevreden stellen, of iets minder geld uitgeven waardoor je gasten tevreden moeten zijn met bier, wijn & fris.

Creëer de perfecte setting voor een huisfeest

Nummer 1 hier is muziek. Nummer 1 bij muziek is dat je in 99,9% van de gevallen de afspeellijst niet toegankelijk moet maken voor je gasten. Behalve dan wanneer je weet dat jij en je gasten erg lekker gaan op halve nummers die elke keer voor het refrein afgezet worden, en op de switch van hardcore naar volksmuziek om te eindigen met snoeiharde techno.

Huisfeest MAN MAN

Wanneer jouw afspeellijst gereed is en afgesteld op de “natuurlijke” verloop van de avond kan je verder. Woonkamers zijn meestal niet ingericht als ideale ambiance voor een huisfeest. Denk aan het afdekken van meubels die goed dienen als drinkhouder en gevoelig zijn voor alcohol. Wat extra lichten om voor een feestelijkere sfeer te zorgen, is ook altijd een goed idee. Wil je uitpakken? Dan kan je wat spelmogelijkheden zoals beerpong opzetten – een garantie voor succes op elk feest.

Gedraag je als ware host

Als de juiste mensen zijn uitgenodigd, er genoeg eten en drank in huis is en alles in het huis feest uitstraalt, is het moment daar. Jij moet er vanaf het eerste moment staan. Het is jouw taak aan te voelen hoe het gaat en bij te sturen waar nodig. Heerst er een saaie sfeer? Zorg voor feeststemming. Heeft een bepaald persoon het wat minder naar zijn zin? Sleep hem of haar mee in de feeststemming. Helaas ben jij als host ook daadwerkelijk verantwoordelijk. Loopt het dus in negatieve zin uit de hand, grijp dan in.

Huisfeest MAN MAN

Het is jouw verantwoordelijkheid dat gasten nog weken napraten over het feest. Ook hier komt de juiste drankverhouding into play. Te veel en hoe leuk het ook was, veel herinneringen zullen onderin de lege glazen blijven hangen. Te weinig en herinneringen zullen samen met de aanwezigheid weg gaan zodra gasten jouw feest verlaten voor een waar alles wel goed geregeld is.

Heb je nu binnenkort zo’n vet feest op de planning staan, maar niemand om mee te gaan? We got you! Dit is de guide om alleen naar een feest te gaan.