Goede smartphones onder de 300 euro

Het vinden van een geschikte smartphone is moeilijker dan je misschien denkt. Het aanbod van verschillende providers, abonnementen en merken maakt het er niet makkelijker op. Bovendien kan het zijn dat je wel een goed werkende telefoon wil, maar het liefste niet té veel wil uitgeven. Dit zijn vijf goede smartphones onder de 300 euro.

Huawei P Smart

Deze mobiel heeft meerdere fijne functies, met name op het gebied van foto’s maken. De Huawei heeft een ruime opslag van 64 GB en draait op Android 9. Vanaf 168 euro kan dit toestel de jouwe zijn. Wat de fotofuncties zijn? De mobiel heeft onder andere Al Cam. Dit is beeldherkenning op basis van kunstmatige intelligentie. Ook de selfie camera heeft een leuk extraatje: deze onderscheidt acht verschillende achtergronden (denk aan de zee of juist een club). Hierdoor worden jouw selfies perfect.

Huawei P

Huawei P20 Lite

Kies je voor de Huawei P20 Lite, dan ga je voor een betrouwbare mobiel. De smartphone heeft onder andere een Face Unlock, waardoor je je mobiel kan ontgrendelen met enkel je gezicht. De 2 camera’s maken tevens gebruik van het Bokeh-effect. Hierdoor is de achtergrond van een foto wazig, terwijl de voorkant kristalhelder is. Dit zorgt voor een extra unieke foto. De mobiel draait op Android 8. Vanaf 220 euro haal je hem in huis.

Huawei P 20

Nokia 5.1

Met deze mobiel haal je een scherm in huis van 18 bij 9 en 5,5 inch. Het scherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Een fijne extra is dat de mobiel onderdeel is van Android One. Hierdoor ben je voor jaren gegarandeerd van automatische grote (beveiliging)updates. De prijs van het toestel is ook fijn: voor een luttele €141,- koop je dit exemplaar.

nokia 51

Samsung Galaxy A50

Ook deze mobiel maakt foto’s via het Bokeh-effect. Qua camera’s heeft de Samsung Galaxy A50 er maar liefst drie in de aanbieding. Verder beschikt deze uitblinkende smartphone over een AMOLED-scherm. Dit betekent dat snel bewegende beelden van objecten op de mobiel scherper en vloeiender zullen zijn en het energiegebruik minder. Verder heeft de mobiel een besturingssysteem dat draait op Android 9 én een vingerafdrukscanner functie. Dit alles tezamen kost je 269 euro in totaal.

Samsung galaxy 50

Xiaomi Mi A2 Lite

Deze mobiel bevat veel van de eerder genoemde functies: een vingerafdrukscanner, een dubbele camera en Android One. Als je 153 euro neer wil leggen, is dit een geschikte keuze. De mobiel heeft verder een accu capaciteit van 4000 mAh en 2 camera’s van 12 en 5 megapixel.

xaomi