Waar gaat de serie This Town over?

De nieuwe serie van Steven Knight speelt zich af in eind jaren ’70 / begin jaren ’80 in Coventry en Birmingham. Het is een onrustige tijd door spanningen en onrust. This Town vertelt het verhaal van een aantal jongeren die in deze tijd hun eigen pad in het leven proberen te vinden. Zij hebben hier vaak een tweede kans voor nodig. Met behulp van muziek verwerken de jongeren alle moeilijkheden die deze tijd met zich meebrengt. De muziekstijl genaamd ska staat centraal in deze serie.

Voor deze cast wil Steven natuurlijk wel mensen die passend zijn in de serie. Zo heeft hij laatst een oproep gedaan voor ‘skinheads’ of mensen met geschoren hoofden, die hem kunnen helpen. Bekende sterren zoals Michelle Dockery (Downtown Abbey), Nicholas Pinnock (Marcella) en David Dawson (My Policeman) worden ook betrokken in de serie.

Waarom begint Steven Knight aan deze nieuwe serie?

De reden dat Steven Knight het verhaal van This Town wilt vertellen, is omdat hij zelf in deze tijd is opgegroeid. Hij vertelt dan zelf: “It’s about an era I lived through and know well and it involves characters who I feel I grew up with.”

Hij kan de personages dus precies ontwikkelen naar de realiteit. Hij denkt dat anderen zich ook kunnen vinden in het verhaal, aangezien ze misschien zelf in hun schoenen hebben gestaan. Wright vertelt: “It’s a love letter to Birmingham and Coventry but I hope people from all over the world will relate to it.”

peaky blinders

De schrijver zit op dit moment totaal niet stil als het gaat om het producen van films en series. Zo is Peaky Blinders na zijn zesde seizoen gestopt, maar is de (redelijk nieuwe) serie SAS nog steeds in volle gang bezig. Ook is Steven bezig met het producen van een Peaky Blinders film.