De nieuwe tegenstander van Rico Verhoeven

Rico Verhoeven gaat op 30 januari hoe dan ook de ring in met zijn tegenstander. Eerst zou dat Jamal Ben Saddik zijn, maar door een rugblessure en de herstelperiode daarvan gaat het de voormalige tegenstander niet lukken om op tijd te revalideren. Binnen no-time moest Glory dus op zoek naar een nieuwe tegenstander voor Rico Verhoeven. En dat is best lastig, want er zijn maar weinig kickboksers die in de buurt komen van de resultaten van Rico. Maar Rico moest nog een appeltje met iemand schillen, daarom gaf hij Hesdy Gerges aan bij de organisatie van het evenement.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hesdy Gerges (@hesdygerges)

Hesdy Gerges is de nieuwe tegenstander van Rico

Hesdy Gerges lijkt op een gewaarde tegenstander voor Rico, als je de feiten op papier ziet staan. Al vanaf 2003 was hij fanatiek actief in de wereld van het kickboksen. Zo maakte hij al eerder deel uit van onder andere de franchises K-1, It’s Showtime, Superkombat en Glory. In 2010 nam hij het op tegen zwaargewicht Badr Hari en won hij dit duel.

Inmiddels heeft Gerges er in totaal al 73 wedstrijden op zitten, waaronder twee in de MMA. Overigens verloor hij in de MMA de 2 wedstrijden, terwijl hij het bij het kickboksen dan weer een stuk beter deed. Van de in totaal 71 kickbokswedstrijden won hij er 50, waarvan hij bij 23 zijn tegenstander knock-out sloeg.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

De statistieken van Hesdy Gerges en Rico Verhoeven

Eén van de uitslagen werd bij Hesdy Gerges trouwens geschrapt, toen hij positief werd getest op het gebruik van doping. Zijn tegenstander Rico Verhoeven is overigens écht een uitdaging voor de Amsterdammer. Verhoeven heeft namelijk 58 overwinningen op zijn naam staan en lust Gerges rauw. Niet alleen doordat hij in 2019 de persconferentie van Rico verstoorde, maar ook omdat hij Rico al een behoorlijke tijd aan het uitdagen is op sociale media.

Voor Rico was dat absoluut de doorslaggevende factor om hem óók uit te dagen: “Het is heel simpel nu. Er moet een nieuwe tegenstander komen en ik zag op sociale media dat iemand met een grote bek zich weer heeft gemeld: Hesdy Gerges. Ik ben niet vergeten wat hij tijdens de persconferentie na Badr zei.” Hesdey is op papier een sterke tegenstander dus dit belooft een waanzinnige strijd te worden. Wij kunnen niet wachten.