Er bestaat geen goed moment om de relatie te verbreken

Een relatie verbreken is nooit leuk, maar er mee wachten om het te zeggen is net zo fout. Hoe graag je ook wil wachten op het juiste moment, dat gaat er nooit komen. Er bestaat niet zoiets als een goed moment voor een exit gesprek. Het enige wat je met die vertragingstactiek bereikt is dat je het voor je uit schuift. Daar wordt niemand beter van, bovendien ontneem je jezelf en je partner de kans op het vinden van nieuw geluk.

De relatie beperkt je

Natuurlijk kun je een relatie niet vergelijken met het wonen in een huis. Maar wat doe je als je woning te krap is geworden? Juist: verhuizen. Met relaties werkt het net zo. Als je merkt dat de relatie je teveel beperkt, werkt het niet en wordt het tijd om verder te kijken. Een jas die te strak zit draag je namelijk ook niet met plezier.

Break-up MAN MAN

Sta achter je keuze

Als je de voor- en nadelen van het uiteengaan hebt overwogen en hebt besloten dat het beter is om er een punt achter te zetten, dan zorgt dat voor een stuk respect naar elkaar toe. Het goede nieuws is juist dat je partner het in de meeste gevallen al wel ziet aankomen. Doordat je beseft dat het zo niet door kan gaan, beperk je de emotionele impact en kan je jezelf er makkelijker overheen zetten. Een aantal regeltjes kunnen helpen om de breuk zo soepel mogelijk te laten verlopen:

  1. Probeer de breuk te zien als een op zichzelf staande gebeurtenis.
  2. Geef voor je de beslissing neemt om ermee te stoppen duidelijk je grenzen aan. Dit voorkomt onnodige spanningen en ongemakkelijke discussies.

Niemand is schuldig

De realiteit is dat bij het verbreken van de relatie niemand alleen schuld heeft, een enkele uitzondering daar gelaten. Natuurlijk kan er een moment zijn dat jij of je partner zich schuldig zal voelen, maar die gedachte lost niets op. Als je er eenmaal van overtuigd bent dat uit elkaar gaan de beste optie is, dan zit er maar een ding op: doorzetten.