Je allereerste baan zoeken na je studie

Als je klaar bent met studeren begint pas de rest van je leven. Je moet nu ineens op zoek gaan naar een baan. Dit proces kan zowel heel leuk en spannend als lastig zijn; je wilt een baan die goed aansluit bij je interesses en vaardigheden. Een startersbaan biedt niet alleen de mogelijkheid om je carrière op te bouwen, maar ook om waardevolle werkervaring op te doen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Het is een belangrijke stap op weg naar professionele groei en persoonlijk succes. Maar aan de andere kant ben je ook nog maar een starter. Vaak betekent dit dat je helemaal onderaan de ladder begint. Toch zijn er wel startersbanen te vinden die meteen een hoge gemiddelde salaris te pakken hebben.

Wat zijn de startersbanen met het hoogste salaris?

Uit recent onderzoek van Magnet.me komt naar voren dat voornamelijk IT’ers, ingenieurs, analisten, fiscalisten, ICT’ers, en onderzoekers goede kansen hebben op de arbeidsmarkt. In de energiesector ligt het gemiddelde salaris het hoogst, omdat er een tekort is aan technisch talent. Ook de overheid, verzekeraars, logistiek, en financiële dienstverlening bieden goede startsalarissen.

startersbanen hoogste salaris 2023 nederland

Daarnaast zijn er ook veel grote bedrijven die traineeships aanbieden, plekken waar je tijdens het werken nog wordt opgeleid, waardoor die banen ook erg goed betaald zijn. Wij hebben de top vijf startersbanen met het hoogste salaris voor je op een rijtje gezet.

5. Gemeente Delft

Op nummer vijf staat de functie Junior Juridisch Adviseur Veiligheid bij de Gemeente Delft. Binnen deze functie ben je onder anderen verantwoordelijk voor het verlenen van juridisch advies en ondersteuning op het gebied van veiligheidsvraagstukken. Je werkt binnen het team dat zich bezighoudt met juridische zaken met betrekking tot openbare orde, veiligheid en handhaving. Voor deze functie kun je al als starter aan de slag met een salaris van €4.176,- euro. Dat is zeker lekker beginnen.

4. Eneco

Bij Eneco kun je als starter ook meteen aardig wat geld verdienen. Daar kun je aan de slag als Junior Project Ontwikkelaar. Binnen deze functie ben je betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van duurzame energieprojecten. Je bent vooral werkzaam binnen het team dat uiteindelijk verantwoordelijk is voor het identificeren, evalueren en uitvoeren van nieuwe projecten op het gebied van hernieuwbare energie. Als starter verdien je in deze functie al €4.333,- euro.

3. Alliander

Een van de andere startersbanen met het hoogste gemiddelde salaris, is Engineer Gebouwgebonden Installaties bij Alliander. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, onderhouden en beheren van technische installaties in gebouwen. Je werkt binnen het team dat zich bezighoudt met de infrastructuur en technische systemen die nodig zijn voor de energievoorziening. Als je deze startersbaan begint, start je al met een heerlijk salaris van €4.712,- euro.

2. Ahold Delhaize

Met een starterssalaris van €4.750,- euro, dat dus net wat hoger ligt dan de functie bij Alliander, kun je al aan de slag als Junior Machine Learning Engineer bij Ahold Delhaize. Hier ben je betrokken bij het ontwikkelen en implementeren van machine learning-modellen en -oplossingen. Je werkt binnen het team dat verantwoordelijk is voor het toepassen van geavanceerde analytische technieken om inzichten te genereren en besluitvorming te verbeteren binnen Ahold Delhaize.

1. Da Vinci

Op nummer één van startersbanen met het hoogste gemiddelde salaris vinden we de functie Graduate Trader bij het bedrijf Da Vinci. Als Graduate Trader werk je samen met een team van zeer bekwame onderzoekers en engineers. Traders spelen een sleutelrol bij het ontwikkelen en toepassen van algoritmische handelsstrategieën die ons helpen om een van de beste eigenhandelsbedrijven ter wereld te worden. Dit starterssalaris ligt ook meteen een flink stuk hoger dan de voorgaande vier: je krijgt bij deze functie een salaris van maar liefst €6.667,- euro.

Lees ook: De 5 universitaire studies met het laagste gemiddelde salaris in Nederland.