In Starred Up gaat het er hard aan toe

Starred Up draait om het leven in een gevangenis. Hoofdpersoon Eric is pas 19 maar heeft al veel meegemaakt. Als gevolg van opgelopen trauma’s is hij onhandelbaar en agressief geworden. Het maakt hem voor zijn toezichthouders onhandelbaar. De arrogante Eric wordt vervolgens naar een volwassenengevangenis gebracht. Daar wordt hij geconfronteerd met een bekende: zijn vader. Van een warm onthaal is er echter geen sprake. Vader en zoon zijn aan elkaar gewaagd en Erics aankomst in de gevangenis zorgt ervoor dat oud zeer weer wordt opgerakeld.

Starred Up

Slechte band tussen vader en zoon

Het leven in de gevangenis is in Starred Up alles behalve een pretje. Eric krijgt te maken met de toezichthouders in de gevangenis die hem niet bepaald netjes behandelen. Ook wordt Eric onderdeel van de gevangeniscultuur. Die cultuur bestaat uit verschillende gangs, waardoor Eric bewust moet nadenken bij welke gang hij zich aansluit en welke gang hij niet tegen zich wil. Voeg daar de slechte band met zijn vader aan toe en het is slechts een kwestie van tijd voordat Eric ontspoort. Gelukkig kan hij rekenen op steun van een psychotherapeut die het beste met hem voor heeft. Samen proberen ze te werken aan Erics woede uitbarstingen.

De beste gevangenisfilms volgens IMDb

De cast van Starred Up is niet de minste. Hoofdpersoon Jack O’Connell kennen we onder andere van Unbroken. Zijn vader wordt gespeeld door Ben Mendelsohn (The Dark Knight Rises) en de psychotherapeut kunnen we herkennen als Quinn in Homeland. Starred Up wordt geprezen om het realisme, de dynamiek tussen vader en zoon en het goede acteerwerk. De critici score van 99% en publiek score van 84% op Rotten Tomatoes zijn dan ook geen verrassing. Ben je op zoek naar meer films in het gevangenisgenre, dan kan je kiezen uit meer dan genoeg klassiekers. Wij selecteerden de 10 beste gevangenisfilms en hun IMDb-scores.