Hoe vraag je een vrouw op date?

Het lijkt misschien wel heel simpel, maar dat is het niet. Het is daarom erg belangrijk dat je een aantal stappen gaat doorlopen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden om een vrouw op date te vragen.

 

1. Start het gesprek

De belangrijkste en meest uitdagende stap is de stap om iemand mee uit te vragen. Jij moet namelijk weten hoe je een vrouw moet aanpreken. Dat kan een hele uitdaging zijn, want je zult immers het gesprek in een bepaalde richting moeten duwen. Kortom, blijf weg van de oppervlakkige vragen en schaam er niet voor om er daadwerkelijk achter te komen hoe ze in elkaar zit. Daar komt bij dat vrouwen je heel snel door hebben. Zijn je vragen te oppervlakkig, dan zal de dame in kwestie eerder het gevoel krijgen dat je feitelijk te vertellen hebt. Haar interesse zal dan snel zijn verdwenen. Kortom, wees oprecht geïnteresseerd.

2. Zoek een gemeenschappelijk punt

Heb je het bovenstaand advies opgevolgd en volgt er inderdaad een echt gesprek, dan wordt het tijd om over te schakelen naar een hoger niveau. Probeer haar echt te leren kennen. Op die manier kom je erachter wat ze leuk vindt, waar ze een hekel aanheeft en waar je haar mee kunt verrassen. Zo creëer je de ideale basis om haar daadwerkelijk mee uit te vragen. Heb je een goede indruk van haar, dan komt het moment van het daadwerkelijk vragen steeds dichterbij.

Dit zijn de 5 date tips voor single vaders

3. Sms’en, bellen of beter persoonlijk?

Iemand uit vragen duurt maar een paar seconden, en je krijgt antwoord. Maar hoe vraag je het ze dan? Via de telefoon of persoonlijk? Het vinden van de juiste communicatie is essentieel voor jouw succes. Kies het juiste middel en vooral de juiste timing en dan zit je gebakken.

Persoonlijk is de beste en misschien wel meest effectieve benadering. Het stelt je in staat haar lichaamstaal te lezen, haar glimlach te voelen en al het andere dat ze kan uitdrukken door haar reacties. Persoonlijk bevordert empathie en verbinding. Een ander groot pluspunt van persoonlijk? Je ziet er dapper en zelfverzekerd uit.

4. Stel de juiste vragen

Het is belangrijk om met een goede voorbereiding binnen te komen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus maak daar dan ook gebruik van. Let hier goed op: wees specifiek en houd het zo min mogelijk vaag en geef haar zo duidelijk mogelijke hints en afspraken. Dan weet zij waar ze aan toe is. Vervolgens: wees ruimdenkend. Flexibiliteit is een essentieel hulpmiddel als je een meisje mee uit vraagt. Accepteer het als ze ‘nee’ zegt, omdat ze iets anders te doen heeft. Misschien komt ze zelf nog wel met initiatieven. Tot slot: wees niet te serieus, je probeert haar alleen mee uit te vragen en niet om haar iets te verkopen.

5. Wees voorbereid op elk resultaat

Zelfvertrouwen is goed, maar wees niet te zelf verzekerd en dat alles je makkelijk af zal gaan. Een afwijzing zal je niet doden, maar kan hard aankomen. Er is een kans dat haar antwoord anders uitvalt dan jij verwacht, maar ja, so be it.