Waar gaat Squid Game over?

De Koreaanse serie heeft wel het een en ander weg van voorgaande films en series. Denk bijvoorbeeld aan films als the Hunger Games en Battle Royale. De insteek is namelijk ongeveer hetzelfde: mensen worden tegenover elkaar gezet in een ‘spel’ en moeten de eindstreep halen om het te overleven. Het concept is daarmee niet per se origineel, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de serie. Dit soort verhalen slaan nou eenmaal goed aan en zijn ontzettend populair. Het is dan ook niet gek dat er vrij snel zo’n bizarre Squid Game theorie viral gaat.

De deelnemers worden tegenover elkaar gezet in simpele kinderspelletjes als bijvoorbeeld ‘touwtrekken’ of ‘Schipper mag ik overvaren?’. Deze spellen zijn alleen wel iets wreder dan we ons kunnen herinneren uit onze jeugd. Ze zijn namelijk zo bedacht dat een deel van de deelnemers het spelletje niet zal overleven. Degene die uiteindelijk na meerdere spellen overblijft, wint een groot geldbedrag als prijs.

De deelnemers doen mee om verschillende redenen. Zo zijn er veel deelnemers met grote schulden die ze graag willen afbetalen met het prijzengeld, maar zijn er ook deelnemers met andere redenen. Een man met hersentumor die niets meer te verliezen heeft en een man die zijn dochtertje graag wil onderhouden; je kunt het zo gek niet bedenken.

Squid Game theorie

De theorie over het kiezen van de deelnemers

Over het kiezen van de deelnemers gaat nu een bizarre theorie helemaal viral. In de game zijn de deelnemers namelijk verdeeld in werkers en spelers. Werkers dragen een rode jumpsuit en spelers een blauwe/groene jumpsuit. We zien in de serie hoe de spelers in het spel terecht komen, maar niet de werkers. Volgens de nieuwe Squid Game-theorie, die nu viral gaat op TikTok, heeft dat allemaal te maken met welke kleur zij in het begin kiezen: rood of blauw.

Als voorbeeld nemen we even de hoofdpersoon Seong Gi-Hun. In de serie zien we hoe hij de keuze krijgt tussen het blauwe en het rode tegeltje in een spelletje met een vreemde bij de metro. Hij kiest, net als de andere spelers, voor blauw en hij eindigt uiteindelijk als speler. Het lijkt er namelijk op dat alle deelnemers die kozen voor blauw eindigden als spelers. Verder zien we in de serie niemand die kiest voor rood. Een groot deel van de fans vraagt zich nu af wat er gebeurt zou zijn als hij toch voor rood had gekozen.

Waarschijnlijk heb je deze serie binnen no-time helemaal afgekeken, want hij is nou eenmaal verslavend. Lees hier welke andere series in oktober op Netflix komen, zodat je weer wat nieuws te bekijken hebt.