Seizoen 1 Squid Game grote hit op Netflix

Squid Game vertelt het verhaal van Seong Gi-hun, een man met een gokverslaving. Dit heeft hem met torenhoge schulden achtergelaten. Wanneer hij op het treinstation een mysterieuze man tegenkomt die hem een behoorlijk mysterieuze uitnodiging geeft, besluit de wanhopige Gi-hun om mee te doen aan een geheim toernooi. Een toernooi waar veel doden vallen en eigenlijk de winnaar alleen overblijft met een enorm geldbedrag.

Tijdens de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal meldde Netflix dat Squid Game door 142 miljoen huishoudens wereldwijd bekeken is. Daarmee is de negendelige Zuid-Koreaanse serie van schrijver en regisseur Hwang Dong-hyuk ontzettend populair.

 

Seizoen 2 én 3 in overleg met Netflix

Bedenker en maker Hwang Dong-Hyuk onthulde tijdens een interview met het Koreaanse KBS dat er mogelijk een derde seizoen komt. “Ik voer gesprekken met Netflix over een tweede en een derde seizoen,” legde hij uit. Er is nog niet iets vast besloten “Maar we gaan binnenkort tot een conclusie komen”, aldus de bedenker.

Recent vertelde Hwang tijdens een interview al dat er wat hem betreft een tweede seizoen komt. Hij zei: “Het zit nu al in mijn hoofd. Ik ben het nu aan het plannen. Maar het is denk ik te vroeg om te zeggen wanneer en hoe het er komen gaat.” Het duurt dus nog even wanneer we daadwerkelijk seizoen twee kunnen gaan bingewatchen.

De productiekosten van de show waren rond de twintig miljoen dollar,  Achter het eerste seizoen van de serie zitten veel verborgen signalen. Check alle verborgen clues in Squid Game op een rij.