Heb jij nog een echte wekker?

Niet veel mensen kunnen tegenwoordig nog zeggen dat ze een échte, aparte wekker hebben. Veel mensen gebruiken nu hun mobiele telefoon als wekker omdat daar bijvoorbeeld ook slaapapps op geïnstalleerd zijn. Telefoons hebben van zichzelf al een ingebouwde wekker functie met een aantal standaard deuntjes die speciaal ontworpen zijn om jou zo snel mogelijk wakker te krijgen.

Daarnaast kun je ook heel makkelijk je eigen muziek uitkiezen en instellen als wekker. Daarvoor moet je alleen wel eigen muziek op je telefoon hebben. Veel mensen gebruiken online audiostreaming diensten om via daar naar muziek te luisteren en die nummers kun je niet zomaar op je telefoon overzetten. Maar nu kun je dus gewoon je Spotify-muziek als wekker gebruiken; hoe handig is dat?

Spotify-muziek als wekker op Android

Je weet vast wel dat er verschillen zijn tussen Android-telefoons en bijvoorbeeld iPhones, die een iOS besturingssysteem hebben. Heb je een iOS? Dan moet je even in het volgende stukje verder lezen. Als je een Android telefoon hebt, zetten wij hier op een rijtje hoe jij de muziek op Spotify als wekker kunt gebruiken. Allereerst moet je de ‘klok’ functie op je telefoon zien te vinden. Je kunt deze gewoon in de zoekfunctie invullen. Als je de klok gevonden hebt, moet je onderaan je scherm kijken en zorgen dat je daar bij de ‘alarm’ knop zit. Vervolgens druk je op het plusje om een nieuwe wekker toe te voegen. Je kunt hier de tijd van de wekker uitkiezen. Onder deze tijd staat ‘Alarmgeluid’. Als je daarop klikt krijg je een overzicht van de plekken waar je muziek uit kunt toevoegen.

spotify als wekker alarm instellen iphone android

Als je de Spotify-app al hebt geïnstalleerd dan staat die optie er als het goed is automatisch bij. Druk op Spotify en kun je muziek uitkiezen om mee wakker te worden. Als je bijvoorbeeld één van je eigen gemaakte afspeellijsten aanklikt, word je elke ochtend gewekt met een willekeurig nummer uit die lijst. Wil je liever een podcast? Dat kan natuurlijk ook. Met Spotify als wekker is het toch even lekkerder wakker worden!

Spotify-muziek als wekker op iOS

Wil je graag je Spotify muziek als wekker en heb jij een iPhone? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Apple producten doen over het algemeen namelijk heel moeilijk over samenwerkingen met apps die niet van Apple zelf zijn. Je zult dus bij je ‘klok’ geen optie vinden om muziek toe te voegen uit Spotify.

Wil je toch echt heel graag wakker worden met je favoriete Spotify playlist? Dan zijn er wel apps die je helpen het probleem te ontlopen, maar daarvoor moet je dus wel iets installeren op je iPhone. Voorbeelden van apps die je kunt gebruiken zijn Music Alarm Clock Pro (betaald) en Morning Alarm for Spotify (gratis).

Lees ook: Lifehack: met deze truc heb jij jouw autoruit binnen recordtijd ijsvrij.