Hoe maak je je autoruit snel ijsvrij?

Niets is erger dan je bed uit moeten wanneer het nog vriest. Het is al helemaal vervelend wanneer jij eigenlijk moet haasten, maar er nog ijs op je autoruit zit. Gelukkig komt het TikTok-account van The Home Improvements UK met een snelle en makkelijke oplossing. Hiermee kan je gedag zeggen tegen je de pasjes en de krabbers waarmee je het werk normaal doet. Het enige wat je namelijk nodig hebt, is een zakje met water. Als je dit over de voorruit heen haalt, is het ijs zo weg. Geloof je het niet? Check dan de video hieronder:

@thehomeimprovementsuk

HOW To Defrost Your Car #lifehack #diy #doityourself #howto #how #foryou #fyp

♬ Ice Ice Baby – Vanilla Ice

Werkt dit echt?

In de comments vraagt iedereen zich af of het water koud, lauw, warm of heet moet zijn. De meeste mensen gaan ervan uit dat het heet water is en maken zich zorgen om het feit dat de ruit dan kan barsten. Andere mensen zeggen dat je dit inderdaad niet met kokend water moet doen, maar dat warm water geen kwaad kan. Ook zijn er een paar mensen die zeggen dat ze dit al jaren doen met koud water. Als je dit zelf wil proberen, raden we aan om het met lauwwarm water te doen. Op deze manier smelt het ijs en is de kans een stuk kleiner dat je ruit breekt. Wel raden we je aan om er nog met een krabber overheen te gaan, zodat de ruit niet opnieuw bevriest.

Als je dan toch bezig bent met het ontdooien van je voorruit, vergeet dan niet een rondje om de auto te lopen en al je ramen langs te gaan. Zo zegt de ANWB dat je een boete kan krijgen van € 250 wanneer je dit niet doet. Ben je ook je spiegels vergeten? Dan komt hier nog een extra € 150 bij. Auch.