Hoeveel gaan de abonnementen van Spotify kosten?

Of je nu van hiphop, rock, dance of van heel iets anders houdt, op Spotify kun je het allemaal vinden. Het slechte nieuws is wel dat dit je vanaf mei meer geld gaat kosten. De prijsstijging van de Spotify abonnementen gaat namelijk in. Mensen die nu al een abonnement hebben lopen, gaan vanaf juni extra betalen voor de diensten.

Het family abonnement wordt met drie euro extra verhoogd en gaat van €14,99 naar € 17,99. Het studentabonnement gaat van € 4,99 naar € 5,99 en het duo abonnement gaat van € 12,99 naar €13,99. Vooral het family abonnement wordt een flink stuk duurder en stijgt met wel 20%. Auch.

Het goede nieuws voor de huidige gebruikers

De verklaring die Spotify geeft, is dat ze met extra geld nieuwe producten en features kunnen aanbieden. Dat klinkt leuk, maar naar verwachting zal dit de groei van Spotify wel in de weg gaan zitten. Voor veel mensen kan dit een reden zijn om even te kijken naar de prijzen van de concurrent. Het goede nieuws is wel dat de prijs voor een premium abonnement van €9,99 niet wordt verhoogd. Dus die houden dezelfde deal.

prijzen Spotify abonnementen

Daarnaast wordt deze week verwacht dat Spotify een podcast abonnement zal aankondigen. Daarmee kunnen ze concurreren met de abonnementen van onder andere Apple.

Het is dan ook zo dat Spotify al veel goede podcasts in huis heeft, zoals de true-crime podcasts of een aantal goede Nederlandse podcasts.