Met welke kledingstukken kan je een blazer dragen?

Een van de kledingstukken waarmee we ons meteen een echte man voelen is de blazer. Dacht jij dat je deze meteen moet dragen als onderdeel van een heel kostuum? Dan heb je het mis. Er zijn namelijk verschillende manieren om jouw jasje te dragen en te combineren in verschillende outfits, van casual naar meer chique.

1. Je blazer combineren met een T-shirt

Een wit T-shirt dragen we meestal onder een trui of overhemd, maar in dit geval komt dit tijdloze kledingstuk meer tot z’n recht. Ga voor een exemplaar met een ronde hals en draag je jasje lekker open. Zeker in combinatie met een nette spijkerbroek en cleane sneakers zorg je voor een leuke combinatie tussen sportief, casual en een vleugje meer business.

Blazer met T-shirt dragen
Foto via Instagram erik.forsgren

2. Een hoodie dragen onder je blazer

Wil jij echt lekker sportief de deur uit, maar toch niet in je joggingpak gezien worden? Ga dan voor een nette hoodie en draag deze onder je blazer. Zorg ervoor dat de capuchon over je jasje heen valt en zorg dat je trui niet teveel drukke prints heeft. Met een slim-fit pantalon en witte sneakers kom jij perfect voor de dag.

Colbert dragen met hoodie
Foto via Instagram Justusf_hansen

3. Ga voor chique door een overhemd te kiezen

Een echt nette outfit is natuurlijk een pak. Kies in dit geval voor een net overhemd, waar jij je jasje vervolgens overheen draagt. Een licht exemplaar, zoals wit of lichtblauw, staat vaak het best onder een donkerder exemplaar. Heb je een echt nette aangelegenheid, dan kun je ook kiezen om een stropdas of vlinderstrik toe te voegen, of bijvoorbeeld zwart met zwart te combineren.

double breasted overhemd
Foto via Instagram sandro

4. Een blazer combineren met een coltrui

Zeker in de koudere maanden kan een coltrui uitkomst bieden. Door een blazer, bijvoorbeeld met een ruit of van corduroy te combineren met jouw coltrui, zorg je ervoor dat je stijlvol, netjes en goed verzorgd de deur uit kunt gaan. Draag het geheel met leren schoenen en een lekkere pantalon.

BLAZER MET COLTRUI DRAGEN
Foto via Instagram kosta_williams

Nu jij weet hoe jij je colbert het beste kunt dragen, kan het nog steeds zijn dat je met andere stijlvragen zit. Check daarvoor ons overzicht van 10 tips voor een goede kledingstijl.

Headerfoto via Instagram kosta_williams