Stretchen en zwemmen helpen niet met afvallen

Een van de sporten die niet helpen met afvallen is stretchen. Echter zal dit je hoogstwaarschijnlijk niet heel veel verbazen aangezien je met stretchen niet erg intensief bezig bent met ‘bewegen’. Sommige mensen die overgewicht hebben vinden dit een goede sport om mee te beginnen. Voor je spieren is het ook zeker goed, alleen voor je gewicht niet.

Over zwemmen wordt bijna altijd gezegd dat dat een van de beste sporten is om je vetverbranding te stimuleren. Dit komt omdat je tijdens het zwemmen twee derde van al je spieren gebruikt en dus de hele tijd in beweging blijft. De sport zelf is dan ook niet het probleem. Het probleem is juist dat zwemmen een sport is die de eetlust enorm aanwakkert. Wanneer je aan het afvallen bent, is sporten niet het enige wat je moet doen. Je moet natuurlijk ook op je eetpatroon letten. Een sport doen die er dan voor zorgt dat je de hele tijd daarna nog honger hebt, is niet de juiste sport voor je.

Onderzoek wijst uit: deze 2 sporten helpen niet met afvallen

Welke sport helpt wel met afvallen?

Er zijn verschillende sporten die wel gewoon goed helpen met afvallen. Zo heb je joggen. Joggen is een van de beste sporten om te doen om af te vallen. Het ding aan joggen is alleen dat veel mensen zich niet heel comfortabel erbij voelen én het is een blessuregevoelige bezigheid. Dat is ook wel begrijpelijk. Wat je dan nog zou kunnen doen is bijvoorbeeld mountainbiken of dansen. Mountainbiken kan leuk zijn omdat je ook grote afstanden kan afleggen en dus veel kan zien. Dansen kan ook een optie zijn. Hierbij hoef je namelijk niet altijd alles zo serieus te nemen en kan je gewoon even losgaan.

Wist je dat je door een aantal stappen te volgen gewoon vijf kilo kan afvallen in een maand?