5 kilo afvallen kan makkelijker dan je denkt

Het lijkt vaak moeilijker dan het is, maar toch kan je al vrij snel afvallen. Het is niet makkelijk, zeker als je niet weet waar je op moet letten. Met behulp van deze tips kan jij maar liefst 5 kilo afvallen in een maand.

 

1. Verminder je voedingsinname

Het is belangrijk om te beginnen met minder te eten. Ieder persoon heeft een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën. Dit ligt voor de gemiddelde man rond de 2.500 kcal per dag. Wanneer jij minder kcal inneemt dan de aanbevolen hoeveelheid, dan zal je het helpen om af te vallen.

2. Zes dagen in de week een uur sporten

5 kilo afvallen in een maand zonder te sporten? Dat gaat natuurlijk niet. Naast het minderen in je voedingsinname is het van belang dat je de resterende calorieën gaat verbranden tijdens het sporten. Gemiddeld verbruik je 10 tot 15 kcal per minuut tijdens het sporten. Zou je dit 6 keer in de week een uur doen, dan zit je al snel op de hoeveelheid kcal die je wilt verbranden om op maandbasis.

Afvallen in een maand MAN MAN

3. Circuit training in plaats van cardio training

Als je gaat trainen, gebruik dan een circuit training. Door een circuit verbrand je tot wel 10 keer meer dan met een normale cardio training. De intensiteit ligt hoog en je hartslag ook. Zelfs tot na de training blijf je verbranden omdat je lichaam moet herstellen, hierdoor blijft je stofwisseling hoog.

4. Zorg voor gezonde snacks binnen handbereik

We weten dat het heel makkelijk is om tussendoor of ’s avonds laat een zak chips open te trekken. Maar wanneer we hieraan beginnen, weten we stiekem allemaal dat ‘ie in één keer op gaat. Toch is het verstandiger om echt wat gezonde snacks te nemen tussen de drie hoofdmaaltijden door. Dit houdt in dat er maar weinig calorieën in zitten. Het beste is om een stuk groente of fruit te nemen om de honger wat te stillen.

Afvallen in een maand MAN MAN

5. Drink veel water

Een van de beste tips is het drinken van veel water. Als je moet minderen op je eten, raden wij je aan om een groot glas water te drinken voor iedere maaltijd. Hierdoor heb je een voller gevoel waardoor je tijdens het eten al een stuk minder trek hebt. Neem liever een lekker glas water in plaats van frisdrank, dus scheelt ook weer op de calorieteller.

6. Neem voldoende slaap

Tot slot onze laatste tip: neem voldoende slaap. De meeste mensen vinden het toch lekker om op bed te liggen, dus maak daar ook gebruik van. Zo’n 7 tot 9 uur slaap per dag zou genoeg moeten zijn. Hierdoor start je de volgende dag een stuk fitter. Daarnaast geef jij je lichaam ook niet de tijd om weer een hongergevoel te ontwikkelen. Als je op tijd gaat slapen heb je geen last van dit onnodige hongergevoel om iets te eten.

Wil jij meer afvallen en houd je niet echt van sporten? Deze tips helpen je 10 kilo afvallen zonder te sporten.