Goed cashen met topsport

Met sport kan je prima geld verdienen. Dit zijn de sporten met het hoogste gemiddelde salaris. Even voor de duidelijkheid: het gaat hier uiteraard om topniveaus, en wat je gemiddeld kan verdienen per jaar. Je hebt natuurlijk ook genoeg topsporters die aanzienlijk minder verdienen. Toch hebben we een rijtje kunnen maken met dank aan Pubity Sport.

10. NASCAR

Stockracen bij NASCAR blijkt een prima business te zijn. Ondanks dat het niet zoveel verdient als de Formule 1, en het minder populair is, kan je er alsnog een prima salaris mee binnenharken. Het gemiddelde salaris van het racen op topniveau ligt ongeveer op 103.000 euro per jaar.

Gemiddeld salaris topsport

9. UFC

Voor de vechtersbazen onder ons: hier cash je ook zeker niet slecht. Door middel van geavanceerd matten op topniveau kan je een behoorlijk salaris bij elkaar slaan. Je kan hier gemiddeld zo’n 139.000 euro per jaar mee verdienen.

Topsporten hoog salaris

8. Golf

Golf staat bekend als een absolute elitesport, en niet voor niks dat je er ook een prima bedrag mee kan verdienen. Door middel van een balletje te slaan op topniveau, kan je 1.300.000 euro per jaar verdienen.

Sporten hoogste salaris

7. Cricket

Deze sport is wellicht iets meer onverwachts, maar ook met een potje cricket kan je behoorlijk goed cashen. Als je een beetje hoog speelt in de topcompetities, dan kan je zo een bedrag van 1.850.000 euro per jaar verdienen.

Cricket salaris

6. American football

Ook deze sport is in Nederland aanzienlijk minder populair. Voornamelijk in (je raadt het waarschijnlijk al) Amerika, wordt deze sport veel bekeken, war er voor zorgt dat er een salaris van 2.500.000 euro per jaar mee te verdienen valt.

Salaris topsporten

5. IJshockey

Deze absolute wintersport is wereldwijd razendpopulair. De combinatie van fysiek doch technisch spel, maakt dit spelletje zo ontzettend interessant. Op topniveau kan je hier een salaris van 3.200.000 euro per jaar mee verdienen.

Hoge salarissen

4. Voetbal

Deze sport is in Nederland absoluut het populairst. Wereldwijd wordt deze sport ook ontzettend veel beoefend. We krijgen vaak bedragen te horen, van wat de topvoetballers verdienen. Gemiddeld verdient de topvoetballer zo’n 3.600.000 euro per jaar.

Gemiddeld salaris voetbal

3. Formule 1

Formule 1 verdient beter dan voetbal. Als je bijvoorbeeld kijkt naar wat onze Nederlandse topsporter Max Verstappen per seconde verdient, dan weet je al genoeg. Gemiddeld verdien je met deze motorsport zo’n 3.700.000 euro per jaar.

Hoeveel verdienen

2. Honkbal

Met een carrière in de honkbal/baseball kan je ook een aardig salaris bij elkaar slaan. Speel je op topniveau? Dan kan je zo een salaris van 4.500.000 euro per jaar bij elkaar slaan.

Goed verdienen met sport

1. Basketbal

De absolute nummer 1 van de sporten met het hoogste salaris is absoluut basketbal. De verschillen met de andere sporten qua salaris zijn hier dan ook gigantisch. Zo zou je, wanneer je basketbalt op topniveau, een bedrag van 7.800.000 euro per jaar kunnen verdienen.

Geld sport