Sportbiertjes: bier met veel eiwitten voor sporters

Over het algemeen bevat bier natuurlijk alcohol en is het vooral een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt. De zogenaamde derde helft of een borrel na het sporten is dus niet altijd even ideaal. Gelukkig is er tegenwoordig ook biertjes met extra eiwitten, zogenaamd sportbier. Zo kun je genieten van een biertje na je work-out zonder je zorgen te hoeven maken over je voortgang.

 

1. Uddelaer – Peptan Sportbier – 0,3% en 5,6 gram proteïne

Dit biertje bevat nog een klein beetje alcohol, maar het is bijna verwaarloosbaar. Uddelaer Peptan Sportbier is een witbier en bevat Peptan collageen peptiden. En helemaal makkelijk: gewoon bij de AH in het schap te vinden.

uddelaer sportbier

2. Supplemental Brew – Brewtein – 5% en 7 gram proteïne

Brewtein bevat in totaal 7 gram proteïne, maar smaakt nog gewoon naar een heerlijk verfrissend biertje. Het is een Amerikaanse tarwe ale, een witbier dus, die je het beste gewoon direct uit de fles kunt drinken. Helaas is dit geen alcoholvrij biertje, dus het is beter om hem niet gelijk na het sporten te drinken, maar het kan je wel helpen om meer eiwit binnen te krijgen.

brewtein fitness bier

3. Thrive – Recovery IPA – 0,0% en 10 gram proteïne

De Thrive Recovery IPA is een licht, non-alcoholisch biertje met maar liefst 10 gram eiwit. Het bevat zelfs BCAA, aminozuren die essentieel zijn voor je lichaam en vaak door sporters als supplement worden genomen. Het is het ideale biertje voor na je work-out, dus. Het heeft meerdere elementen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen herstellen.

thrive recovery ipa

Naast sportbier zijn er nog talloze verschillende lekkere soorten biertjes. Benieuwd wat er allemaal te vinden is? Lees dan over alle verschillende soorten speciaalbier.