Controller van de PlayStation 5 overtreft verwachtingen

Er werd verwacht dat de controller bijna identiek zou zijn aan die van de PlayStation 4. Nu we de controller van de PlayStation 5 hebben gezien kunnen we zeggen dat er wel degelijk verschillen zijn. In de controller van de PS5 zit haptische feedback. Hierdoor krijg je nog realistischere vibraties dan op de PS4 het geval was. Dit stelt je bijvoorbeeld in staat het verschil tussen verschillende ondergronden te voelen op het moment dat je aan het racen bent.

PlayStation 5 controller

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Nieuwe adaptive triggers

Ook de adaptive triggers zijn voorzien van meer feedback. Als je een boog opspant voelt dit hierdoor echter aan. Op de PS4 controller zat een ‘share’ knop. Sony heeft deze voor de PS5 vervangen met een ‘create’ knop. Wat de functie hier precies van zal zijn is nog niet bekend gemaakt. De nieuwe ‘DualSense’ controller krijgt een ingebouwde microfoon. Dit zorgt er voor dat je dus niet meer per se een headset nodig hebt om te communiceren.

Prijs en releasedatum van de PS5 ‘DualSense’ controller

De PlayStation 5 zal uitkomen aan het eind van 2020 – rond de feestdagen. Het aftellen kan dus inmiddels gaan beginnen want wij kunnen niet wachten totdat we er eindelijk op kunnen gaan spelen. Dit is hoeveel je voor de Playstation 5 moet gaan betalen.