De PlayStation Classic

Het ontwerp van de nieuwe spelcomputer is gebaseerd op de allereerste PlayStation. Deze versie maakte zijn debuut in december 1994, in Japan. Zoals waarschijnlijk wel bekend had dit een grote invloed op de game-industrie. En dit is nog altijd het geval. De computer zelf zal in de stijl zijn van de eerste uitgave, net als de toetsindeling en de controllers. Wel is de Playstation Classic 45% kleiner dan de originele console. Deze PlayStation Classic is perfect voor gamers die houden van nostalgie, het brengt je terug naar de jaren ’90. Maar ook voor mensen die toen nog te jong waren is het zeker de moeite waard, het is de perfecte invulling van een avondje met je vrienden.

PlayStation Classic MAN MAN

Welke 20 spellen zitter er standaard op?

Een aantal games werden bij de aankondiging al bekend gemaakt, maar nu is de gehele lijst bekend gemaakt door Sony. Het mag gezegd worden, de lijst stelt niet teleur. Zie de volledige lijst hieronder:

 1. Battle Arena Toshinden
 2. Cool Boarders 2
 3. Destruction Derby
 4. Final Fantasy VII
 5. Grand Theft Auto
 6. Intelligent Qube
 7. Jumping Flash!
 8. Metal Gear Solid
 9. Mr. Driller
 10. Odd World: Abe’s Oddysee
 11. Rayman
 12. Resident Evil Director’s Cut
 13. Revelations Persona
 14. Ridge Racer Type 4
 15. Super Puzzle Fighter II Turbo
 16. Syphon Filter
 17. Tekken 3
 18. Tom Clancy’s Rainbow Six
 19. Twisted Metal
 20. Wild Arms

Overige specificaties

De nieuwe spelcomputer van Sony zal worden geleverd met een HDMI™-kabel, zodat het mogelijk is te spelen op externe schermen. Daarnaast zit er ook een USB-kabel bij voor de aansluiting op een USB AC-adapter, die je apart kunt verkrijgen. Het is zelfs mogelijk om op bepaalde ondersteunende titels samen met, of tegen, je vrienden te spelen met de twee meegeleverde controllers. Op 3 december zal de PlayStation Classic verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika, Japen en Europa. De spelcomputer is verkrijgbaar vanaf €99,99 in Europa.

Ben je meer een fan van moderne games, deze games zijn perfect voor in het najaar.