Sonja Bakker onder vuur

Sonja Bakker staat al jarenlang bekend als een ware dieetgoeroe. Ze schrijft kookboeken die waaruit menig Nederlander wel een recept heeft geprobeerd. Toch ligt Sonja de laatste maanden sterk onder vuur.

 

Een tijd geleden werd de koningin van diëten al beschuldigd van plagiaat door verschillende mensen. Zo beweerde Janneke Koeman – van de Foodsisters – in Veronica Superguide dat Sonja regelmatig creaties van haar zou stelen. Ze zou foto’s en recepten van haar gebruiken in haar betaalde online afslank-programma.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonja Bakker (@sonjabakkerofficial)

Janneke heeft vervolgens contact gehad met de advocaat van Sonja en vervolgens heeft Sonja haar ‘zwijggeld’ aangeboden. Maar hier heeft Janneke geen boodschap aan en ze wil dat het stelen van haar creaties stopt. “Ik hoef haar geld helemaal niet. Ik wil gewoon dat ze stop met deze oneerlijke concurrentie. Als ik iets bak, maak ik het meerdere keren in verschillenden ovens. De dingen die Sonja Bakker heeft overgenomen, heeft ze waarschijnlijk niet eens geproefd”, vertelt ze aan Veronica Superguide.

In november van vorig jaar kwam Sonja met een nieuw boek nadat ze haar werkzaamheden voor twee maanden had stilgelegd na alle beschuldigingen destijds. In deze periode liet ze ook weten dat alle betrokkenen waren voorzien van een schadevergoeding en dat ‘iedereen tevreden’ was.

Pand aan de ‘PC Hooftstraat van Alkmaar’

Ondertussen blijft Sonja Bakker haar ‘verdiende’ geld in onroerend goed steken. Na al die ‘schadevergoedingen’ bleek er toch nog wel een zakcentje over te zijn. Hiervan kocht ze een winkelpand in Ritsvoort Alkmaar. Deze winkelstraat wordt ook wel de ‘PC Hooftstraat van Alkmaar’ genoemd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonja Bakker (@sonjabakkerofficial)

In deze winkelstraten hebben veel grote merken een pandje tot hun beschikking. Toen er dan ook een pandje vrij kwam in de populaire straat, stonden Sonja Bakker en haar partner Barry van Suijdam direct met hun neus, en hun portemonnee vol met geld, vooraan.

Boven het winkelpand bevindt zich nog een verdieping, deze zijn de twee van plan om om te toveren in appartementen, om dit later weer te kunnen verhuren. Verdienen ze wederom weer een zakcentje mee. Ook wordt het winkelpand verhuurd, Sonja heeft namelijk zelf geen interesse in het gebruiken van het pand voor haar eigen bedrijf.

sonja bakker koopt pand

Tegenwoordig valt er veel te zeggen over de huizenmarkt en moet je regelmatig je medebieders overbieden met heel veel geld om een pand te kunnen bemachtigen. Toch is het Sonja en Barry op magische wijze gelukt om dit pandje voor minder dan de vraagprijs op de kop te tikken. De vraagprijs van het pand stond namelijk op een mooi bedrag van 599.000 euro. Uiteindelijk hebben de twee het pand weten te bemachtigen voor een prijs van 532.500 euro. Dit is maar liefst 66.500 lager dan de vraagprijs in eerste instantie was.

De foto’s van het luxe winkelpand zijn te zien op de site van BekendeBuren.

Sonja en haar partner Barry hebben de koopsom uit eigen middelen betaald. Dit kan ook zeker wel, vooral als je even kijkt naar het vermogen van Sonja Bakker.