Overval tijdens opnames Lupin seizoen 3 in Parijs

Het is voor een langere tijd stilgehouden, maar ondertussen is het door Variety bevestigd: er is een overval gepleegd op de set van Lupin. Het derde seizoen van de Franse serie werd opgenomen, maar deze hebben afgelopen week stilgelegen. Dit had te maken met een overval die tijdens de opnames werd gepleegd.

 

Een groep van twintig gemaskerde overvallers brak in op de set van Lupin. Eerst gooiden ze vuurwerk, maar hierna braken de overvallers toch in. Dit vond allemaal plaats in een buitenwijk van Parijs genaamd Nanterre. In totaal hebben de twintig gemaskerde overvallers spullen meegenomen die in totaal een waarde hadden van ongeveer 300 duizend euro.

 

Cast en crew zijn ongedeerd

Tijdens een overval, vooral waarbij zoveel mensen betrokken zijn, vallen er regelmatig gewonden. Gelukkig was dat dit keer niet het geval. Netflix heeft een statement gemaakt aan Variety waarin ze vermelden: “Er is een incident geweest op 25 februari tijdens het filmen van het nieuwe seizoen van Lupin. De cast en crew is veilig en er is niemand gewond geraakt.” Afgelopen week hebben de opnames van het nieuwe seizoen stil gelegen, dit in verband met het onderzoek naar de overval.

Er was ook een incident tijdens de opnames van The Crown

Een andere serie op Netflix genaamd The Crown was ook al slachtoffer van diefstal, hier was echter geen sprake van een daadwerkelijk overval. Er werden in Mexborough, Yorkshire drie vrachtwagens opengebroken waarin attributen uit de serie lagen. De daders hebben hier voor ongeveer 200 duizend euro aan spullen gestolen. De opnames van The Crown vonden plaats in de buurt van deze plek, maar op de set hebben ze verder geen hinder van de diefstal ondervonden. Behalve natuurlijk dat zij de gestolen spullen moeten vervangen zodat zij deze niet zullen missen tijdens het vervolg van de opnames.

Kan jij niet wachten tot het volgende seizoen te zien is op Netflix? Lees dan wanneer Lupin seizoen 3 op Netflix komt.