Sokken aan tijdens ‘de daad’

Heb jij wel eens gehoord van het sokken-fenomeen in bed? Veel mensen op het internet spreken vaak over het aanhouden van sokken in bed. Sommigen bedoelen dan tijdens het slapen, maar er zijn genoeg anderen die het toch écht over iets anders hebben: sokken aan hebben tijdens de daad.

Om vanaf het eerste moment duidelijk te zijn: er blijkt voornamelijk voor vrouwen een groot voordeel te zijn aan het aanhouden van sokken tijdens ‘de daad’. Jij kunt ze dus als man gerust uitdoen! Misschien heb je wel eens vaker gehoord van het sokken fenomeen in bed: blijkbaar krijgen vrouwen een nog prettiger gevoel over de eindstreep (als je weet wat we bedoelen) met sokken aan. Nederlandse neurowetenschapper Gert Holstege heeft hier onderzoek naar gedaan namens de Rijksuniversiteit Groningen en zijn resultaten liegen er niet om.

Waarom zou een vrouw haar sokken moeten aanhouden?

Zoals je misschien wel verwacht heeft, het te maken met de warmte die sokken brengen. Dit warme, fijne gevoel heeft een kalmerend effect op de gebieden in je brein die belangrijk zijn in het reguleren van angst. En angstgevoelens zijn precies de gevoelens die we niet willen ervaren in bed natuurlijk. De warmte zorgt er dus voor dat specifiek de amygdala en de prefrontale cortex ‘kalmeren’. Mensen voelen zich hierdoor niet alleen erg op hun gemak maar kan ook allerlei figuurlijke remmen van de situatie halen. Voor vrouwen kan het dus echt zijn dat juist de sokken net even dat extra zetje geven. Toch moeten we wel realistisch blijven: sokken dragen tijdens de daad zullen niet alle mogelijke onzekerheids- en angstgevoelens zomaar weghalen.

Waarom je sokken aan moet houden tijdens de daad

Geloof jij dat professor Holstege een echte goudmijn te pakken heeft met zijn onderzoek? Voor velen heeft het een positief effect, dus probeer het een keer uit met je partner en oordeel zelf.  Ben je benieuwd naar andere leuke feitjes uit de slaapkamer? Wist je bijvoorbeeld dat veel mensen muziek aan hebben staan tijdens de daad? Dit muzieknummer wordt het vaakst gedraaid in de slaapkamer.