Een “werkdag” bij Google

Vraag je je af hoe we weten hoe een werkdag bij Google eruit ziet? Dat zijn we te weten gekomen via het Instagram account van Milliett. Zij werkte 24 uur bij Google en had een video geplaatst met daarin korte beelden van hoe haar dag eruit ziet. Het enige rare aan deze video is, dat er helemaal niet gewerkt wordt. Ja… je hoort het goed. Er wordt gewoon niet gewerkt in de video (wat natuurlijk niet representatief is voor de werkelijkheid). Wat er dan wel te zien is? Alleen maar eten. Overal.

Het is best ongelofelijk om te zien wat Google haar werknemers allemaal aanbiedt. Na wat research zijn we achter een aantal leuke dingen gekomen. Je leest ze hieronder:

Lekker eten, de hele dag door

Waar Google voornamelijk bekend om staat, is al het lekker eten dat ze voor de werknemers heeft. Dit eten kunnen zij de hele dag door, wanneer ze maar willen eten. Je zou denken dat ze dus eigenlijk alleen maar snack en lunch zouden regelen, maar dat heb je fout. Google zorgt namelijk voor ontbijt, lunch en je kan zelfs dineren op kantoor. Dit voordeel werd op een gegeven moment alleen net iets te populair. Werknemers namen hier namelijk zoveel gebruik van, dat veel mensen opeens enorm aankwamen. Maar hier had Google iets op bedacht. Google heeft het ‘menu’ aangepast waardoor medewerkers gezonde maaltijden eten.

werkdag bij Google

Blijf actief door de dag heen

Naast een super goed aanbod aan maaltijden, wil Google je ook blijven stimuleren om te bewegen. Daarom heeft Google een eigen gym waar alle medewerkers gebruik van kunnen maken. Naast de gym hebben ze ook een massage ruimte om de spieren goed los te kunnen maken. Heb je een intense ochtend gehad op kantoor? Dan moet je tussendoor wel even je benen strekken. Daarom heeft Google trampolines waar hun werknemers tussendoor even op kunnen springen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je na al dat heerlijke eten of vermoeiende trampoline sessie, moe bent geworden. Dat hoeft geen obstakel te zijn bij Google. Er zijn namelijk sleeping pods bij Google, dus je kan altijd even een dutje doen.

Je denkt nu vast dat dit het wel moet zijn, maar dit is nog maar een klein percentage van alle ‘aanbiedingen’ die Google heeft voor haar werknemers. Ben je benieuwd hoe alles er een beetje uitziet? Kijk dan de Instagram-video van Milliet hieronder: