Zo krijg je de perfecte snor

We kennen allemaal talloze voorbeelden van mannen met een indrukwekkende snor. Denk maar aan Tom Selleck (Magnum) of Burt Reynolds. Zonder snor zou je ze bijna niet herkennen en juist daardoor zijn het de iconen geworden van de jaren zeventig. Het goede nieuws is dat de snor weer helemaal trending is. Met een kleine beetje moeite en een goede wil realiseer je met je eigen snor een volledig nieuwe look en zorg je voor een groot onderscheidend vermogen. Een snor groeien is echter een hele klus. Wij leggen je uit hoe.

Een snor groeien

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is een zware gezichtsbeharing geen voorwaarde voor een mooie snor. Zowat iedereen kan een snor laten groeien, zelfs als beharing fragmentarisch is. De eerste stap is gewoon het aandurven. Gewoon doen dus en niet denken dat het niet bij je zou passen.

De eerste stap is ook de makkelijkste: gewoon je baard laten groeien. Zodra je de gewenste lengte hebt bereikt, scheer je de baard kort (korter dan je snor). Doe dit bij voorkeur geleidelijk, bijvoorbeeld met behulp van een tondeuze en blijf van je snor af. Op die manier krijgt je snor automatisch de natuurlijke volle vorm. Uiteindelijk kun je zelf beslissen hoe je de baard vorm wilt geven: een twee-dagen baard, ook wel de stoppebaard genoemd of juist helemaal gladgeschoren. Deze methode heeft de voorkeur boven de ouderwetse manier omdat je nu juist die ongemakkelijke, stoffige haargroei voorkomt.

snor groeien

Je snor bijknippen

In vergelijking met het verzorgen van een baard is het onderhouden van van je snor stukken eenvoudiger. Je hoeft, in tegenstelling tot de baard, je snor niet dagelijks bij te knippen. Gewoon om de twee dagen even checken is vaak al voldoende. In principe is het een kwestie de vorm van de snor te behouden. Zorg ervoor dat de zijkanten niet te hard groeien waardoor het model verdwijnt. Kijk dus kritisch naar je baardgroei en voorkom een look zoals de gezichtsbeharing die we nog kennen van de tijd van The Village People.

De gouden tip: streef naar een zachte piramidevorm, vanaf de randen van je neus tot de hoeken van je mond en niet verder.

De lengte bijhouden

Een belangrijk punt bij het cultiveren van je snor is het onder controle houden van de lengte. Het bijknippen of bijsnoeien van een snor is lang niet zo tijdrovend als het knippen van een baard. Gebruik een baardkam of baardborstel om de haren recht naar beneden over je lip te borstelen en gebruik vervolgens een kleine, scherpe schaar om de uiteinden bij te knippen. De contouren van je bovenlip gebruik je daarbij als ijkpunt. Trim het alleen op de liplijn.

Wat als het niet lukt

Mocht een snor groeien ondanks alle goed bedoelde tips echt niet lukken, dan biedt het alternatief nog uitkomst. Laat gewoon je baard een tot twee weken staan en ga naar de kapper. Gewapend met afbeeldingen van snorren die je mooi vindt, laat je gewoon de kapper het werk doen. Het voordeel daarvan is dat je jezelf kunt beperken tot het bijknippen van de snor en de goede verzorging ervan. Dat laatste is iets wat iedere man kan. Blijf in ieder geval ver weg van allerlei oliƫn en wax-soorten. Het enige wat je echt nodig hebt is een goede baardbalsem. Zie baardbalsems als een pommade voor je gezicht en zoek naar balsems met hydraterende ingrediƫnten die zowel het haar als de huid verzorgen.