De snor is de nieuwe baard. Maar een snor moet goed getraind worden.

Daarom hieronder een aantal tips om die behaarde bovenlip goed te verzorgen, zodat je dit stukje Zorro als een baas rockt.

1. Gebruik goed gereedschap

In de beginnende fase is een trimmer je beste vriend. Dan kan je de meest gekke fades aanbrengen, maar na drie/vier weken worden de haren te lang en moet je overstappen op een schitterende, masculiene gereedschappen: snorschaar, een kam en snorwax voor de vorm en waardoor ‘ie minder fluffy eruit ziet.

snor-1

Snorschaar

Vitry €22 Shop nu
snor-kapperschaar-manman

Moustache And Beard Scissor

Men Rock €17 Shop nu

2. Houd het schoon

Dit is helemaal belangrijk in de beginfase van je snor. Je wilt geen huid die vol zit met dode huidcellen. Koop daarom een goede gezichtsscrub.

shoplink-1

Gezichtssrub

Nivea €5,50 Shop nu
shoplink-2

Gezichtsscrub

Clinique €25 Shop nu

3. Shampoo en conditioner

Gezichtshaar kan heel ruw aanvoelen – iets wat je wellicht weleens hoort van je vriendin – maar dit kan er ook voor zorgen dat je huid droog aanvoelt en jeukt. Je doet er goed aan om je stache te verwennen met een sopje. Schaf dus een twee-in-een shampoo en conditioner aan om je snorretje schoon en geconditioneerd te houden. Spoel dit wel goed uit om eventuele irritatie te voorkomen.

4. Droog knippen

Trim of knip je snor nooit wanneer deze nat is. Nat haar is zwaarder en hangt meer. En dan is het een beetje huilen als je meer haar hebt weggehaald dan de bedoeling was.

snor-manman

5. Gooi er wax in

Natuurlijk wil je je stache zo natuurlijk mogelijk houden, maar onderhoud is nou eenmaal nodig. En voor speciale gelegenheden is het soms leuk om je snor nét dat extraatje te geven. Doe er wat snorwax in om ‘m meer body te geven.

snor-wax-manman

Snorwax Blikje

Taylor of Old Bond Street €31 Shop nu
wax-snor-manman

Marokkaanse Argan Snorwax

Azbane €21 Shop nu

6. Kam, kam, kam

Een snorkam is van hetzelfde kaliber als een boormachine; iedere man moet er een hebben. Ook al heb je geen snor, je moet zo’n kam hebben. Daarnaast is het ook nuttig als je wel een snor hebt. Het maakt het verdelen van wax makkelijker, je kan je snorscheiding makkelijker zetten en het is handig tijdens het trimmen en knippen, aangezien je de haren makkelijker omhoog lift, waardoor het gemakkelijker wordt om de haren te knippen.

shoplink-5

Snorkam

Bluebeards €2,95 Shop nu
shoplink-3

Snorkam & wax

Captain Fawcett €23,95 Shop nu

7. Stoppels kunnen gewoon

Een snor laten staan is uiteraard een beetje spannend. Antonio Banderas-niveaus worden zelden bereikt. Daarom wil je het misschien wat rustiger aandoen en een beetje aftasten of je die Stache kan hebben. Laat daarom je snor groeien en trim je baard met een kortere kam, zodat de haartjes worden omringt door kleine, vertrouwde broertjes.

original-chris-millington-beardstache-jpg-f4a6f52f

8. Match met je gezichtsvorm

Dit is misschien het meest belangrijk. Niet iedereen kan de pencil style hebben. Sorry, guys. Het is belangrijk dat de stijl van je snor in balans is met je gezichtsvorm. Mocht je een breder gezicht hebben, kies dan voor een wat zwaardere, langere snor. Bij een ovaler gezicht raden we een meer gematigde stijl aan met een triangel vorm.

9. Houd ‘m vochtig

De kans dat de huid onder je snor droog wordt is groot, doordat het haar vocht uit je huid trekt. Dan kan er roos ontstaan. Dat wil je niet. Verwen je snor met een hydraterende crème. Dagelijks.

shoplink-7

Gezichtsgel

Rituals €24,50 Shop nu
snor-lotion-manman

Moisturizing Lotion 100 ml

Clinique for Men €38 Shop nu

Naast dat je goed voor je snor moet zorgen, moet je dit ook voor je baard. Bepaal jouw perfecte baardlengte met onze beard guide.