Blast Go-Kart C5

De blast Go-Kart is in twee uitvoeringen beschikbaar. Zo is er de standaard uitvoering van de C5, maar daarnaast is er een ‘Ultimate’ uitvoering beschikbaar. En dit is de snelste kart ter wereld. De standaard uitvoering gaat vanuit stilstand naar 100km/u in een respectabele 3.9 seconden. Deze tijd is al vrij rap en sneller dan menig auto. De Ultimate doet er een schepje bovenop en gaan van 0 naar 100km/u in 1.5 seconde.

Beide uitvoering beschikken over een 48v/10KW brushless DC motor. Het verschil tussen de twee zit hem in 12 EDFs waarover de Ultimate beschikt. Deze geven de kart voldoende power om sneller te zijn dan bijvoorbeeld Bugatti Chiron.

snelste kart ter wereld man man 2

Prijs

Om over de snelste kart ter wereld te beschikken, zal er wel een prijskaartje betaald moeten worden. De standaard variant kost een kleine €10.000 en de Ultimate mag een kleine €60.000 kosten. Niet goedkoop. Echter, ben je voor een kleine €60.000 wel sneller dan een €2.4 miljoen (ex. btw) kostende Bugatti Chiron.

Who needs one? No one. Who wants one? Everybody – Daymak

Vind je het toch iets te veel geld en houd het liever bij een keer een dagje karten? Dan zijn dit de vijf tofste plekken in Nederland om zelf te karten.