De allersnelste Audi RS7 ooit

Zo geldt ook voor de Audi RS7. Auto’s kunnen op verschillende manieren sneller en sterker gemaakt worden, maar de meest voorkomende daarvan is het chippen van de auto. Dit levert meer kracht én snelheid. Ook kan het ervoor zorgen dat de pk’s van de auto verdubbeld worden. De snelste Audi RS7 die er op dit moment over de aarde rondrijdt, is de Audi RS7 die getuned werd door Power Division. Power Division is een Poolse autotuner en zij maakten van een ‘normale’ Audi RS7 een waar monster. Het gemodificeerde model beschikt namelijk over 1050 pk en 1200 Nm koppel. 

 

De auto heeft daarnaast een on-ge-kend mooi en karakteristiek geluid. Maar dit mag ook wel. Als je de sterkste en snelste Audi RS7 ter wereld hebt, wil je dit natuurlijk ook wel laten horen.

De motor en prestaties van de auto

Normaal gezien ligt er in de Audi RS7 een 4.0 liter V8 TSFI-motor, maar in dit gemodificeerde model werd de motor flink aangepakt. Hoewel deze motor al erg indrukwekkende prestaties levert, was dit voor Power Division nog niet genoeg. De turbo’s die er normaal in liggen, werden namelijk vervangen door hybride LM990 turbo’s. Daarnaast werden onder andere de intercoolers aangepast om de inlaattemperaturen laag in temperatuur te houden. Hierdoor wordt voorkomen dat de motor overhit raakt en op deze manier kun je dus harder rijden.

Deze aanpassingen zorgen uiteraard voor ongekende resultaten. De auto gaat namelijk naar de 100 km/u in iets minder dan 2,5 secondes. Hiermee komt hij erg dichtbij de allersnelste fabrieksauto ter wereld: de Bugatti Chiron. Een erg indrukwekkende wagen dus!