Een Bugatti Chiron leasen

Het zal in Nederland qua prijzen nog iets verschillen, maar de Amerikaanse YouTuber DragTimes had een offerte opgevraagd bij zijn dealer, wat het maandelijks zou kosten om een Bugatti Chiron te leasen. Even voor de goede orde: de desbetreffende auto kost zo’n vier miljoen euro. Dan zou hij niet de normale Chiron krijgen, maar de Chiron Sport. De auto die de YouTuber voor ogen had was nog geen jaar oud en had omgerekend nog niet eens 2000 kilometer gereden. Al met al was het bijna een nieuwe auto, dat was ook te zien aan de prijs die de YouTuber maandelijks zou moeten gaan betalen voor de lease van de auto.

Bugatti-Chiron-snelheid-

Dit zijn de kosten om een Bugatti te leasen

Doordat de auto wél al wat kilometers had gereden, mag de nieuwprijs er niet meer voor worden gevraagd. Daardoor zou er twee ton van de prijs afgaan. De vlogger zou trouwens wel een aanbetaling moeten doen, maar dat zou hij prima kunnen met zijn huidige bolide: een Ferrari F8 Tributo, ter waarde van 350.000 dollar. Omgerekend is dat rond de 300.000 euro, genoeg geld om de Bugatti Sport aan te betalen. Het leasecontract zou 24 maanden of 36 maanden duren. De beste man zou kiezen voor 24 maand. Dit zou hem dan 56.000 euro per maand kosten. Mocht hij voor de 36 maanden gaan, dan betaalt hij het maandelijkse bedrag van ruim 44.000 euro.

Daarmee kan de vlogger niet onbeperkt rijden: er zit een kilometerbeperking op de auto van 2500 mijl per jaar, omgerekend ongeveer 4000 kilometer. Zou hij de auto 24 maanden willen leasen, dan betaalt hij het astronomische totale bedrag van 1,9 miljoen dollar, ruim 1,6 miljoen euro.

Bugatti-Chiron-snelheid-6

Bugatti Chiron Sport

Door dit bizarre plan door te voere, heeft hij wel een dikke wagen onder zijn kont zitten. Hij beschikt niet alleen over een supercar met vele specificaties, ook onder de motorkap is het niet mis met de specificaties. De auto heeft 1500 PK en een quad-turbo W16-motor. Daarnaast heeft hij een 0-100 sprint van 2.5 seconden. De topsnelheid is 420 km/u. Daarmee is de auto echt een van de krachtpatsers in het autolandschap.

Bron: AD