Maak van je normale fiets een snelle e-bike

Er bestaan al een hoop opties om je normale fiets om te bouwen tot een e-bike, maar het is nog altijd vrij lastig om te monteren. Want er moet een wiel in, dat weer met een kabel verbonden is met een computertje en daar zit dan weer een accu aan. The Unlimited, een kickstarter, vond dit écht te veel moeite voor de normale mens die niet technisch is en bedacht een nieuw systeem: een e-bike kit die bijna volledig draadloos is en die werkt op een klein apparaatje. Durf je het nu wél aan om je fiets om te bouwen?

e-bike kit

Een sensor op de trapper van je fiets

De productie van de kit is al begonnen, dus we kunnen er vanuit gaan dat ze snel op de markt zullen komen. Bij de kit zitten een sensor, een accu met installatiekit en een wiel met motor. Het is heel simpel te installeren, volgens de makers. Het enige dat je hoeft te doen is je voorwiel vervangen door het bijgeleverde wiel, de sensor op je trapper plakken en de accu een plek geven op een van de stangen van je fiets. Vervolgens verbind jij je wiel met de accu en heb je de complete set geïnstalleerd. Het voordeel van deze kit is dat je dus geen extra kabels nodig hebt om de accu weer te verbinden met een boordcomputer. Je hebt alleen nog maar een sensor die in de gaten houdt hoe hard je aan het trappen bent. De accu en motor doen vervolgens de rest van het werk.

e-bike kickstart kit

Iedere fiets kan je ombouwen tot e-bike

Je kan van iedere soort fiets een e-bike maken. Ook al zou je een oude fiets hebben, of een mountainbike. Door de makkelijke installatie en de kleine hoeveelheid ruimte die de kit nodig heeft, kan hij letterlijk op elke fiets gemonteerd worden. De kit is al te koop vanaf € 499. Dus voor die prijs heb jij