Jouw e-bike draadloos opladen

Het bedrijf Tiler komt met een hele nieuwe oplaadtechnologie voor elektrische fietsen en het is heel tof. Je kan jouw e-bike opladen door hem te parkeren boven een oplaadtegel van Tiler. Er zijn geen snoeren of kabels te bekennen en het gaat eigenlijk té makkelijk.

Door weer en wind kan de oplaadtegel jouw e-bike opladen en je kan weer met een volgeladen fiets terug naar huis racen.

e-bike draadloos opladen
foto via Tiler

Je vraagt je natuurlijk af hoe dit kan. Het werkt eigenlijk hetzelfde als jouw telefoon draadloos opladen. De stroom wordt niet getransporteerd via een kabel maar met behulp van een magnetisch veld. Ideaal en lekker draadloos. Bij de fiets zou de stroom dan verplaatst worden van de oplaadtegel naar de standaard van je fiets.

De tegel valt eigenlijk helemaal niet op en lijkt op een gewone stoeptegel. Hierdoor wordt de infrastructuur van je omgeving ook niet aangetast en kan er niet geklaagd worden dat het er allemaal lelijk uitziet. Ze hebben ook een project met een bakfiets gehad en het zag er heel ziek uit. Bravo mannen.

 

De nieuwe technologie voor je elektrische fiets

Deze nieuwe technologie is ideaal voor als je naar je werk gaat met de e-bike. Als je nu toevallig een keer vergeet om hem op te laden, dan is dat zo gefixt. Je hebt zo altijd een volle e-bike om mee naar huis te gaan en altijd ruimte voor een extra blokje om. Daarnaast kan deze nieuwe technologie ook het gebruik van fietsen stimuleren. Net zoals dat de oplaadpalen voor jouw dikke Tesla het gebruik van elektrische auto’s moet stimuleren en gemakkelijker moet maken, kunnen deze oplaadtegels voor je e-bike dat ook. Het bedrijf Tiler probeert dit voor elkaar te krijgen.

Ben je overtuigd en wil je graag een e-bike kopen? Let dan op deze dingen als je een elektrische fiets gaat kopen.