Tips sneller bruin worden

Wij kijken er wel weer naar uit, zwemmen, zonnen, misschien nog wat beachvolleybal. De zomer kan voor ons niet vroeg genoeg van start gaan. Om jullie alvast goed voor te bereiden en te helpen zoveel mogelijk uit die zon uren te halen, hebben we hier wat tips waarmee je zo snel mogelijk bruin kunt worden.

 

1. Veel zwemmen

Wat is beter dan zonnen in de zon? Zwemmen in de zon! Je bent op het strand gekomen voor zon, zee en strand en wanneer je van alle drie de elementen gebruik maakt zul je al sneller dat felbegeerde kleurtje krijgen.

2. Zon in korte periodes

We kunnen het om verschillende redenen aanraden om niet de hele dag in de zon te blijven liggen. Je wordt natuurlijk wel bruin (of rood) van een hele dag in de zon liggen, maar hierdoor zal je kleurtje ook weer sneller verdwijnen. Het is daarom beter om een uurtje per dag in de zon te liggen. Een belangrijkere reden om niet te lang in de zon te liggen, is omdat teveel uv-straling slecht is voor je huid.

3. Insmeren met zonnebrand crème

Dit is een tip die absoluut niet mag ontbreken, smeer je goed in want je wilt bruin worden en niet rood worden. Rood worden is niet alleen pijnlijk, jezelf verbranden kan  DNA onherstelbaar beschadigen, waardoor je de kans op huidkanker vergroot.

snel bruin worden

4. Gezonde voeding helpt je snel bruin te worden

Gezonde voeding helpt je overal bij of het nu gaat om het halen van je fitnessdoelen of dat het om het sneller bruin worden. Wanneer je bijvoorbeeld veel tomaten eet, kan je huid daardoor al meer verkleuren. Ook Wortels helpen hiermee. Daarnaast werkt het voedingsmiddel koper ook bij het verkleuringsproces, dit zit onder andere in volkoren, tarwemeel, paranoten, havermout en hazelnoten.

5. Scrub je huid

Om de tien dagen maakt je huid nieuwe cellen aan, het is daarom goed om jezelf, voor het zonnen, te scrubben. Het zou namelijk zonde zijn als je huidcellen verliest, die je net gebruind hebt. Het is dan beter om met een frisse en egale huid de zon tegemoet te treden.

6. Gebruik aftersun

Wanneer je klaar bent met het bakken op het strand, dan is het goed om jezelf meteen in te smeren met Aftersun. Je wil niet dat je net gebruinde huid gaat vervellen, met dit spul kan je dat voorkomen.

Zoals we al zeiden is actief zijn in het water een goede manier om sneller bruin te worden, ga daarom bijvoorbeeld lekker peddel boarden op het water.