1 kilo afvallen is een realistisch doel

Als je de intentie hebt om een paar kilootjes kwijt te raken, stop je hoogstwaarschijnlijk niet nadat die eerste kilo eraf is. Toch is 1 kilo afvallen een realistisch doel. Je raakt de kilo namelijk snel kwijt met de juiste combinatie van sporten en diëten. Bovendien hoef je er geen crash-dieet voor te volgen.Dit zijn diëten die de beloftes maken dat je in erg korte tijd veel kan afvallen. Op lange termijn zijn deze diëten echter schadelijk voor je lichaam, aangezien je bepaalde voedingsstoffen niet meer binnenkrijgt en je lichaam al je reserves begint af te breken.

500 kilocalorieën per dag minder in je dieet

Even wat cijfertjes. Als man mag je 2.500 kilocalorieën per dag binnenkrijgen, een getal dat je waarschijnlijk wel eens voorbij hebt zien komen. 1 kilo staat ongeveer gelijk aan 7500-7700 kilocalorieën. Wanneer je dit dus verdeelt over 2 weken, betekent dit dat je 500 kilocalorieën per dag minder binnen moet krijgen.

Dat lukt je al gauw door ongezonde tussendoortjes en frisdranken uit je standaard maaltijden te schrappen. Kies voor een glas thee in plaats van een glas cola en voor alternatieven als tomaatjes en paprika in plaats van zakken chips. Mocht je toch een zak opentrekken, probeer dan niet te eten terwijl je televisie kijkt. Je blijft dan vaak dooreten uit verveling of gewoonte terwijl je eigenlijk al vol zit.

1 kilo afvallen

Lichaamsbeweging is een belangrijke factor bij het afvallen

Door op je kilocalorieën te letten kan je dus in twee weken een kilo afvallen. Mocht je dit sneller willen, dan is het af te raden om dan maar nóg minder kilocalorieën per dag binnen te krijgen. Je lichaam heeft namelijk een ondergrens van kilocalorieën, voedingsstoffen en vitamines nodig om draaiende te blijven.

Je kan er on plaats daarvan het beste voor kiezen om (meer) te bewegen. Een intensief rondje hardlopen, een lekker potje voetbal met je vrienden of jezelf afpeigeren in de sportschool zorgt ervoor dat je de rest van de kilocalorieën verbrandt.

1 kilo afvalen

Volhouden

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om deze gezonde levensstijl vol te blijven houden. Dus niet de handdoek in de ring gooien na die eerste kilo, maar vooral een gezond dieet blijven nastreven (of uit te breiden) en je lichaam ook in beweging houden.

Pas dan zal je blijvend resultaat blijven behouden. Probeer ook niet teveel af te vallen, maar zie op tijd in wanneer het genoeg is (en weer eens tijd voor een goeie hamburger of rondje bitterballen).