De puffer jacket is super functioneel

Een jas kan heel goed modieus voor de dag komen en een bijdrage leveren aan een stijlvolle outfit. Een lange mantel is hier een perfect voorbeeld van. Toch is de voornaamste functie van een jas het warm en droog houden van de kleding eronder. Al helemaal in de herfst en winter, waarin het te koud is om enkel in een overhemdje de deur uit te gaan. De puffer jacket is een model waarmee je altijd goed zit, zowel op het gebied van comfort als van stijl.

Niet langer onderkoeld door de puffer jacket

De puffer jacket werd uitgevonden door Eddie Bauer. Hij raakte tijdens een boottocht bijna onderkoeld en besloot patent aan te vragen op een speciale jas, die extra gewatteerd was. Zijn uitvinding was een groot succes. In het huidige modebeeld is de jas niet meer weg te denken en wordt hij vaak op een casual manier gecombineerd, al bestaan er ook klassieke voorbeelden van de jas.

puffer jacket
Foto via Instagram Matthiasgeerts

Veel mogelijkheden om te combineren

Puffer jackets komen in verschillende kleuren en modellen, dat is tevens de kracht van deze jas. Je kan gaan voor een model met of zonder capuchon. Eéntje met is wel zo handig met de regen, maar is geen vereiste. Ook op het gebied van lengte kan je switchen. Een lang model houdt een groter deel van je lichaam warm, een korter model staat was sportiever en meer casual. Voor de kleur ben je volledig vrij. Een wat subtielere kleur als donkerblauw of zwart zie je vaker voorbij komen, terwijl een felle variant juist bijdraagt aan het street style karakter dat de jas heeft.

Tien mooie gewatteerde jassen

Om je een beeld te geven van huidige voorbeelden van een geschikte puffer jacket, selecteerden wij tien jassen voor je. Zo ben jij straks ook klaar voor dit najaar.