Het is koud buiten en dat betekent dat je goede schoenen nodig hebt. Wij selecteerden 5 unieke sneakers die heerlijk zijn voor dit winterse weer.

1. Karhu – Synchron Classic

De kans is groot dat je deze sneaker de afgelopen maanden voorbij hebt zien komen. Hij is te herkennen aan de veter die door de buitenkant van de toebox wordt gehaald. Karhu is van origine een merk wat zich focust op running artikelen, waaronder hardloopschoenen. Het is Karhu’s 100ste verjaardag en dat is de reden dat dit model op de markt is gebarcht. Hij wordt steeds populairder, en dat komt mede door samenwerkingen met bijvoorbeeld Patta en 290 Sqaure Meters.

Karhu Synchron classic sneaker man man karhu synchron classic man man

2. K-Swiss – Lozan III

Het Amerikaanse bedrijf K-Swiss is opgericht door twee Zwitserse broers, die de eerste volledig uit leer gemaakte tennisschoen in Amerika op de markt brachten. K-Swiss is nog steeds een tennismerk en is misschien wel de meest gedragen sportschoen op de baan. Maar buiten het veld heeft het merk ook een aantal goede sneakers, zoals deze Lozan III.

k swiss lozan III winter sneakers man man k swiss lozan III winter sneakers man man 1

3. Saucony – Shadow 5000

De Shadow 5000 is een van de populairste modellen van Saucony, een Amerikaanse sportfabrikant. Het model is vrij robuust, maar daardoor heerlijk warm voor de winter. Dit model is in allerlei kleuren verkrijgbaar, maar wij geven de voorkeur aan de original red.

saucony shodow 5000 original sneakers man man saucony shodow 5000 original sneakers man man1

4. Reebok – Classic Leather

Veel sportmerken maken een comeback. Hoewel Reebok nooit echt weg is geweest, zijn ze nu helemaal terug. Dat komt mede door samenwerkingen met bijvoorbeeld Kendrick Lamar, maar ook door hun no nonsense looks. Deze sneakers zijn bijvoorbeeld goed te combineren onder een Scandinavische minimal look. Naast dat deze sneaker lekker zit, is hij van leer en relatief goedkoop.

reebok classic leather sneakers man man reebok classic leather sneakers man man 1

5. Diadora – V7000

Nike heeft Flyknit, Adidas heeft Primeknit en het Italiaanse Diadora gebruikt Weave voor hun nieuwste runners. De V7000 is een van de populairste modellen van Diadora, maar met Weave wordt er extra comfort gegeven aan de de sneakers. Voor een meer winterse schoen kun je ook voor leer of suède gaan.

Diadora V7000 winter sneakers man man Diadora V7000 winter sneakers man man