Wat zijn de sneaker trends van 2022?

Het is altijd een groot dilemma; welke sneakers moet je nu weer kopen? Dat snappen we, want telkens zijn er weer andere soorten sneakers in de mode. Om ervoor te zorgen dat je dit jaar geen misstap maakt, zetten wij de grootste sneaker trends van 2022 voor je op een rijtje.

 

1. Retro sneakers

Tegenwoordig komt alles dat vroeger in de mode was weer helemaal terug. Sneakers kunnen natuurlijk niet achterblijven. Toen in de jaren ’60 dit soort schoenen op de markt kwam hadden we geen idee dat deze niet meer zouden weggaan. De schoenen zijn meestal gemaakt van suède of mesh en ze brengen een beetje kleur aan je outfit. Voor aankomende zomer zijn ze perfect, maar let op; ze doen het niet zo geweldig in de regen.

retro sneakers mannen

Retro Sneakers

Schoenen €170 Shop nu

 

2. Sneakers met textuur

Voor veel mensen zijn hun sneakers een echt statement. Daarvoor hoef je niet per se een speciaal, opvallend paar aan je voeten te hebben, dit kan ook een heel simpele schoen zijn. Zo is één van de sneaker trends van 2022 de schoen met textuur. In plaats van leer of katoen, wordt er nu gekozen voor andere soorten stof. Zo heb je sneakers gemaakt van een teddystof, suède of van een canvas. Zo maak je alsnog een statement door alleen een ander materiaal.

suede slip on sneaker

Suède sneaker

Schoenen €229 Shop nu

3. Hoge ‘basketbal’ sneakers

We maken weer een kleine throwback, maar dit keer naar de jaren ’80/’90. In deze jaren waren hoge basketbal schoenen helemaal in. De high-top schoenen behoren tot de sneaker trends van 2022. Je hebt ze misschien zelf al bij menig Nederlander voorbij zien komen, bijvoorbeeld in de vorm van de Nike Air Jordans. Deze heb je wederom in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor zwart, wit of grijs, of je kunt je outfit wat meer kleur geven door een groene, blauwe of zelfs een gele kleur. Wederom is de keuze volledig aan jezelf.

sneaker trends 2022 heren

Hoge sneakers

Schoenen €180 Shop nu

4. The Dad Sneakers

Als we toch – een soort van – terug gaan in de tijd, dan kunnen we ook wel richting de leeftijd van onze vaders gaan. Vaders zijn een stereotype op zich, ze hebben vaak een bepaald stijltje waar we niet omheen kunnen. Daarom zijn er ook de zogehete ‘dad sneakers‘. Het zijn de typische, meest comfortabele sneakers die er een beetje oubollig uit kunnen zien. Tegenwoordig worden ze niet meer gedragen door alleen vaders, ook de jongeren dragen ze. De meningen zijn wel verdeeld over de sneakers, maar iedereen moet natuurlijk dragen wat hij of zij wil. Kies je ervoor om de dad sneakers te rocken, doe dit dan in combinatie met een loose fit jeans en een oversized T-shirt. Zo heb je een baggy outfit te pakken waarmee je de plank niet misslaat.

new balance sneaker trends 2022

Dad sneaker

Schoenen €69,99 (deal) Shop nu

5. Bijzondere collab of exclusieve schoenen

Sneakers zijn natuurlijk heel erg gewild. Ze lopen ontzettend lekker en zien er vaak heel goed uit. Voor elke smaak is er wel iets te koop. Verschillende merken is dit natuurlijk opgevallen, met schoenen kan er erg veel geld verdiend worden. Hierdoor hebben veel merken die sneakers verkopen, samenwerkingen met andere merken of celebrities. Zo werkt een exclusief merk zoals Off-White samen met verschillende andere merken. Hier komen vaak och wel de gekste, maar meestal ook de tofste sneakers uit.

off-white sneaker

Exclusieve sneaker

Schoenen €432 Shop nu

Ook zijn er sneakers die extreem gewild zijn en meerdere keren uitkomen. Een van de beste voorbeelden hiervan is de Nike Dunk. Zowel de hoge als de lage variant is zeer gewild en je betaalt hier dan ook op verschillende sites wat meer voor. Echter zullen deze schoenen zijn waarde behouden of zelfs stijgen in waarde – mits je ze in goede conditie houdt.

nike dunk low trend schoenen 2022

Nike Dunk Low

Schoenen €320 Shop nu

6. Hardloopschoenen

Last but not least, de schoenen waar je bergen mee kunt verzetten. Je kunt er een marathon mee lopen of de Mount Everest mee beklimmen. Het zijn de schoenen die door de dikkere zool heerlijke lopen. Sommige modellen hebben zelfs iets weg van de beruchte dad sneakers. Toch zijn wij van mening dat deze vaker in de stijl van de iets jongere leeftijdsgroep passen.

sneaker trends 2022 heren

Running Sneakers

Schoenen €249 Shop nu

Hou je van witte sneakers maar blijf je maar moeite hebben met het schoon houden? Check onze tips om je witte sneakers schoon te maken.