Sneaker trends in 2020

Sneakers. Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en onze garderobe. Mode ontwikkelt zich ieder jaar, en de trends rondom sneakers zijn hierin geen uitzondering. Aankomend jaar kunnen we veel verschillende looks verwachten. Van retro kleuren tot structuur en van grote modehuizen die zich aan een samenwerking wagen tot retro schoenen: dit zijn de sneaker trends van 2020.

sneaker trends in 2020
Foto via: Instagram @zeno_vic

Metallic kleuren

Wat ook opvalt in de sneaker trends van 2020, is het metallic element dat over veel schoenen ligt. Door de zilveren accenten krijgen de schoenen een – de naam zegt het al – uitstraling die aan metaal doet denken. Deze sneakers worden veel gecombineerd met felle kleuren en creatieve ontwerpen.

Exclusieve collabs en high-end sneakers

We zagen het de voorgaande jaren al: high-fashion merken verdiepen zich nu ook in de schoenenbranche. Dit doen ze door samenwerkingen aan te gaan met bestaande schoenenmerken of door zelf schoenen uit te brengen die het label ‘exclusief’ verdienen. in 2020 kunnen we waarschijnlijk nog veel nieuwe edities verwachten van deze schoenen.

Sneakers met textuur

We associëren een sportieve, casual schoen eerder met een glad materiaal dan textuur. Toch zullen we steeds meer textuur gaan terugzien in de sneakers. Het modebeeld zal niet langer voornamelijk bestaan uit leer en kalfsleer. Verwacht in plaats daarvan suède, corduroy en canvas. Combineren doe je met een jeans of een casual pantalon.

Hardloopschoenen

Waarschijnlijk denk je meteen aan sporten wanneer je hardloopschoenen voorbij ziet komen. Toch zal het vaker voorkomen dat dit soort schoenen ook in het dagelijks leven worden gedragen. Alleen hoeft het niet perse een echte hardloopschoen te zijn, als je sneaker er maar op lijkt. Kies jij voor een hardloopschoen, dan is dit een uitgesproken stijlkeuze. Ze komen vaak in opvallende kleuren en modellen. De grens tussen vrije tijd, sporten en mode vervaagd hierdoor.