Smartphones met de beste camera

Waar je vroeger blij werd van een selfiecamera van 2MP, daar ligt de lat nu een stuk hoger. Een frontcamera van 20MP is al lang geen uitzondering meer en door de voortschrijdende technieken hebben we met de smart in feite een semi-professionele camera in handen. Afbeeldingen worden on-the-fly bewerkt en je moet echt je best doen om een foto te laten mislukken. Onderstaande lijst is, zij het summier, een aardige weergave van de smartphones met de beste camera aan boord.

Oppo Reno 2

Oppo is wellicht nog een relatief onbekende speler op de markt voor smartphones, maar met de Reno 2 heeft de Chinese fabrikant een machtig mooi apparaat. In tegenstelling tot wat je mag verwachten van een toestel in het midden van het topsegment is de Oppo Reno 2 volgestopt met A-klasse componenten. Een opvallend uiterlijk en de uitschuifbare frontcamera maken dit tot een van de blikvangers in dit segment.

oppo reno 2

Opvallend zijn ook de talloze functies die je normaal gesproken enkel bij de high-end toestellen zult aantreffen. Zo is de Dark Mode een absolute must-have als je vaak foto’s maakt in een donkere omgeving en heb je de beschikking over 5 x optische zoom op de hoofdcamera. De OPPO Reno 2 positioneert zich daarmee als een geduchte concurrent van de Huawei P30 Pro, maar dan wel met een beduidend leuker prijskaartje.

Wil jij nóg meer uitpakken met een uitmuntende telefoon? Hou dan de website van OPPO in de gaten. 6 maart wordt de nieuwe OPPO Find X2 gelanceerd.

Huawei P30 Pro

De Huawei P30 Pro is het toestel voor de veeleisende gebruiker. Het prijskaartje kan daarbij wel een nadeel zijn, maar als we eerlijk zijn: je krijgt er heel veel camera op je smartphone voor terug. De P30 Pro heeft maar liefst vier camera’s waardoor het maken van groothoek- en ultra-groothoek foto’s geen enkel probleem is. Zonder kwaliteitsverlies tot vijf maal inzoomen? Geen probleem! Mocht dat toch onvoldoende zijn, dan heb je alsnog 50 maal digitale zoom tot je beschikking.

smarpthones met de beste camera

Samsung Galaxy Note10+

De Galaxy Note10+ is zelfs voor een echte fotoliefhebber een waardig alternatief voor de compact camera. Samsungs Pro-Grade-camera laat je je semi-professionele opnames maken met levensechte kleuren, geweldige diepte en desgewenst maak je ook video’s van topkwaliteit. Close-up opnames en portretfoto’s zijn geen probleem voor de Galaxy Note 10+. Zelfs als je het zou willen proberen om je foto’s te laten mislukken, blijken ze er verbazingwekkend goed uit te zien.

samsung smartphone goede camera

Om in de agenda te zetten: de volgende telefoon van Samsung, de Galaxy S20, komt eraan. Vanaf 13 maart is de nieuwe smartphone leverbaar.

Apple iPhone 11 Pro (Max)

Ooit was het de vraag of de camera op de iPhone Xs (Max) verslagen kon worden. Nu de iPhone 11 Pro al even beschikbaar is weten we dat Apple zichzelf weer eens heeft overtroffen. Dat het toestel in vergelijking met andere merken extreem duur is nemen we maar even voor lief, de kwaliteit van de camera is er dan ook wel naar. Het toestel is daarmee wellicht minder geschikt als je op zoek bent naar een gewone smartphone.

iphone 11

Wil je echter niet aan het toeval overlaten en kunnen vertrouwen op topkwaliteit dan is dit wel jouw smartphone. Ook video opnames maken in 4K kwaliteit met 60 frames per seconde is geen enkel probleem. Opvallend genoeg is het design van de camera’s wel even wennen, maar het komt de kwaliteit absoluut ten goede.

OnePlus 7 Pro

Ook al halen veel smartphone gebruikers hun neus op voor een toestel van OnePlus, de 7 Pro mag eigenlijk niet ontbreken in een overzicht van smartphones met de beste camera. De hoofdcamera beschikt over 48MP en zorgt samen met de overige twee camera’s voor bijna perfecte opnames. Bewerken hoeft in feite niet, tenzij je met tal van filters aan de slag wilt gaan. De 7 Pro verbetert en corrigeert de opnames direct zodat je bijna altijd en overal de juiste foto schiet. De kwaliteit van de camera in combinatie met het geweldige AMOLED-scherm vormt een onverslaanbaar duo.

smarpthones met beste camera