Wat is slow dating?

Bij slow dating draait alles om het rustig aan doen en iemand leren kennen voordat je een afspraak maakt. Als het online dating betreft, gaat het in dit geval niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit van je matches. Match alleen maar met mensen die o.b.v. interesses écht goed bij je passen en ga niet op alleen het uiterlijk af. Dating app Once is hier een goed voorbeeld van: zij geven gebruikers slechts één match per dag. Hierdoor zijn mensen ook kieskeuriger.

 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn er veel voordelen aan het vertragen van het daten. Slow dating is een nieuw idee voor mensen die op zoek zijn naar échte liefde. Het is een geweldige manier om de tijd te nemen om iemand te leren kennen. Zo leer je hun interesses, familie en wat ze zoeken in een relatie kennen. Zo kom je erachter of jullie hetzelfde zoeken in een relatie.

1. Maakt diepe gesprekken mogelijk

Als je verlegen bent of een tijdje nodig hebt om je op je gemak te voelen bij iemand, dan is het slow daten perfect voor jou. Tijdens het slow daten kan je je date écht leren kennen en ook diepere gesprekken mee voeren. Het kan een uitstekende manier zijn voor verlegen of introverte mensen om zich op hun gemak te voelen in sociale situaties. Je krijgt ook de kans om te zien hoeveel werk het kost voordat je beslist of deze persoon nog meer van jouw tijd waard is.

2. Het helpt om “chemieblindheid” te voorkomen

Het kan zijn dat je verblind bent door de chemie tussen jou en je date. Wanneer je een date hebt met iemand van je werk, een vriend van een vriend of een familielid, is het gemakkelijk om in de val te lopen van ‘chemieblindheid’. Het probleem is dat er geen vonk zal zijn en er geen emotionele band zal zijn als je geen chemie hebt met deze persoon. Na enige tijd komen jullie er beide achter dat toch niet gaat werken.

slow daten langzaam

3. Slow dating bevordert zelfrespect

Singles kunnen zich opgejaagd voelen en daardoor dingen te haastig doen. Tijdens slow dating kan je elkaar leren kennen zonder je opgejaagd te voelen. Ook ben je dan in staat om zelfrespect op te bouwen. Door langzaam te daten kunnen er ook echte, duurzame relaties ontstaan. Een relatie heeft als basis vertrouwen en respect.

4. Er is minder druk bij slow dating

Slow dating neemt de druk weg bij het vinden van een potentiële partner. In plaats van tijd te besteden aan het leren kennen van iemand om te zien of er een toekomst is, ben je al goed op weg. Het kan een geweldige manier zijn om een ​​band met iemand te vormen. Bovendien is het veel meer ontspannend en ingehouden dan andere datingmethoden.

5. Het helpt onrealistische verwachtingen te voorkomen

Door elkaar langzaam te leren kennen, heb je een grotere kans om een ​​solide basis voor je relatie op te bouwen. En als het niet lukt, heb je er niet veel tijd of emotie in gestoken. Zo heb je geen onrealistische verwachtingen. Dus neem de tijd en laat de chemie zich langzaam ontwikkelen. Het kan uiteindelijk leiden tot meer en misschien wel een succesvolle relatie.

Vrouwen kunnen tijdens het daten verschillende signalen afgeven. Wat bedoelt een vrouw met ‘ik ben nog niet klaar om te daten’?