De slimme truc van de bartender

Beeld je in: je bent in een gezellige bar, omringd door leuke mensen en je favoriete muziek. Je hebt al wat drankjes op en voelt je ontspannen, misschien zelfs een beetje té ontspannen. Maar dan weet je opeens dat je morgen vroeg moeten werken. Wat doe je?

Nou, gelukkig is daar Ben Smith, de Amerikaanse cocktailmaster met gevoel voor humor en een slimme truc die bartenders al jarenlang gebruiken. Hij deelde zijn geheime wapen met zijn 1,5 miljoen TikTok volgers, en het werd al snel een hit.

Ben begint zijn TikTok-video met een lach en zegt: “Als je dronken beste vriend aandringt op nog een drankje, maar je weet dat ze morgenochtend moeten werken.” Dit kennen we stiekem allemaal, toch?

Ondanks dat het oh zo lekker is, kun je überhaupt beter geen alcohol drinken. Deze YouTuber laat de effecten zien van 30 dagen geen alcohol drinken.

Maar in plaats van echte alcohol in het glas te schenken doet hij alsof hij het glas vult met sterke drank, maar stiekem vult hij het alleen maar aan met frisdrank of water. En dan komt het flauwste deel: hij voegt een vleugje roodgekleurd (alcoholvrij) sap toe en een flinke scheut limoensap.

 

@benjispears When your drunk bestie is insisting another drink but you know they have to work in the morning 😅 #fyp #foryou #foryoupage #serverlife #bartender #funny #comedy #trend #trending ♬ original sound – Benjispears

Het is een flauwe truc die zowel de gezellige sfeer behoudt als de situatie redt. De dronken persoon denkt dat hij of zij een nieuwe, krachtige cocktail krijgt, terwijl diegene eigenlijk gewoon een verfrissende frisje zit te drinken.

De TikTok video gaat viral

De video ging razendsnel viraal, met meer dan 11,1 miljoen views, 1 miljoen likes en honderden reacties van mensen die hun eigen mening deelden. Sommigen noemden het de “slimme redding” voor bartenders, terwijl anderen het echt niet vinden kunnen. Zij stellen dat je voor een echte cocktail betaalt, en dat als iemand echt zó dronken is, je ze de deur moet wijzen.

Dus, de volgende keer dat je achter de bar staat en iemand die zo lam als een aap is besteld een cocktail bij je, onthou dan het geheime wapen van Ben Smith.