Dragons’ Den in de UK

Het (in dit geval Britse) programma gepresenteerd door Evan Davis is in bezit van Sony Pictures Television en gebaseerd op een Japanse show. Deze is daarna verkocht over heel de wereld. Sinds 2005 is het vervolgens te zien bij BBC. Zoals al gezegd gaan ondernemers de rijke investeerders (de “Dragons”) proberen te overtuigen om hun geld in hun idee te stoppen. De show wordt gefilmd in Manchester, maar er is ook een Amerikaanse variant waar je misschien beelden van voorbij hebt zien komen. Deze show heet Shark Tank. Verder is er ook een Nederlandse versie waarbij Nikkie Plessen te zien is. Over haar schreven we recent vijf redenen waarom ze een droomvrouw is is.

 

Slechtste uitvinding ooit in Dragons’ Den

Soms lukt het om de investeerders enthousiast te krijgen en dat is heel erg leuk om te zien, maar nog mooier is als het helemaal misgaat. Dit overkwam de arme Derek Cozens die heel trots in Dragons’ Den zijn idee presenteerde, maar daarna toch met de grond gelijk gemaakt werd. Voordat we vertellen waarom het zo’n slechte uitvinding is hier kun je hier ook gelijk de beelden bekijken en het zelf zien:

Een flikkerend licht op een verkeerspaal

Derek Cozens vertelt dat soms STOP-borden en andere belangrijke verkeersborden over het hoofd worden gezien. Vandaar dat hij flikkerende lichten op verkeersborden wil aanbrengen. Zo wil hij aandacht vestigen zodat niemand ze meer mist. De juryleden kijken er naar en geloven hun oren niet. “Iedereen weet wat die verkeersborden betekenen, vandaar dat ik hier geen geld in ga stoppen.” “Heeft iemand je OOIT verteld dat dit een goed idee was?” Zijn bijvoorbeeld een paar van de kritische noten die gekraakt worden. Uiteindelijk besluit een investeerder om het het slechtste idee dat ooit is gepresenteerd in Dragons’ Den.