De slechtst betaalde beroepen in Nederland

De cijfers hieronder vermeld zijn gebaseerd op het minimum startersloon voor mensen vanaf 21 jaar en ouder. Het CBS publiceerde een rapport met daarin enkele beroepen en het salaris per uur. Er zijn nog meerdere beroepen met een vergelijkbaar salaris, maar dit zijn de belangrijkste.

 

10. Receptionist

Op de nummer tien van de slechtst betaalde beroepen staat receptionist. Als eerste aanspreekpunt voor een bedrijf mocht je toch hopen op een beter salaris, maar met € 13,61 per uur gemiddeld begin je wel echt bij het begin.

9. Vuilnisman

Op nummer negen van de lijst voor slechts betaalde beroepen staat het beroep vuilnisman. Er zijn mensen die geloven dat dit beroep best lekker betaalt, maar voor € 13,45 euro salaris per uur wordt het werk wellicht toch wat onder gewaardeerd.

8. Kok

Dit beroep is een lastige: als een normale kok in bijvoorbeeld een café is je salaris € 13,41 per uur. Mocht je chef-kok Gordon Ramsay vragen naar wat hij verdient, dan zit ie er iets boven, namelijk 60 miljoen per jaar. Er zijn dus zeker doorgroeimogelijkheden in dit vak, maar daar moet je eerst door het startsalaris komen

slechtst betaalde beroepen

7. Kapper

Een nobel beroep dat al honderden jaren belangrijk is voor iedereen, kappers verdienen omgerekend zo’n € 12,93 per uur. Misschien dan toch beter zelf een kapperszaakje beginnen.

6. Call-center medewerker

Constant aan de telefoon hangen met klanten die allemaal een probleem hebben en hier niet vaak heel vriendelijk over zijn of mensen bellen waarvan je weet dat er niet echt interesse is. Toch is dit een van de slechts betaalde beroepen van Nederland: je verdient namelijk, maar zo’n € 12,43 per uur.

5. Assistent-bedrijfsleider kledingwinkel

Dit salaris natuurlijk wel afhankelijk van voor welke winkel je werkt, maar het gemiddelde salaris voor Assistent-bedrijfsleider is € 12,42 per uur. Retail verdient nu eenmaal niet heel goed, zeker niet in een winkel.

4. Magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker verdien je geen grote zakcent. Met dit beroep verdien je gemiddeld € 12,22 per uur.

schoonmaker

3. Verkoopmedewerker

Zoals al gezegd verdien je in de retail niet heel veel. Als verkoopmedewerker verdien je nog minder dan je collega’s in het magazijn. Gemiddeld verdien je als starter € 12,12 per uur.

2. Schoonmaker in kantoren of scholen

Als je in dienst als schoonmaker aan de slag wil, begin je net als anderen bij het begin. Als je werkt voor een bedrijf of school is je uurloon zo’n € 11,82 per uur.

1. Barpersoneel

De horeca staat bekend als hét slechtst betaalde beroep. Het gemiddelde brutoloon in de horeca is € 11,76 per uur. Daarnaast zijn de uren onregelmatig, heb je niks tot weinig te zeggen over deze uren en moet je vaak met erg lastige klanten omgaan. Toch vinden velen dit werk heel leuk en is het wel een prima baantje om als jongeling mee te starten.