Waarom is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen voor een eerste date?

Je eerste indruk is belangrijk, vooral wanneer je gaat daten met iemand. Dus als je een aantrekkelijke plek uitkiest voor je eerste date, scoor je direct punten. Nu is het kiezen van de juiste plaats niet het enige belangrijke deel natuurlijk. Je kunt de best denkbare datingspot uitkiezen, maar als je niet het charisma en de spontaniteit hebt of de moeite doet om er tenminste goed uit te zien, zal het niet ver komen. Maar het kiezen van de juiste locatie zorgt zeker voor een goede sfeer. En wees niet bang om helemaal uit te gaan voor een date, want dit is wat gaat leiden tot die tweede date of misschien wel potentie is voor een relatie.

 

Slechte plekken voor een eerste date

Er zijn veel plaatsen die een no-go kunnen zijn, maar dat hangt gewoon af van persoonlijke voorkeur en interesses. Hoe dan ook, dit zijn foute keuzes:

1. Een familiediner

Laten we beginnen met – hopelijk – een voor de hand liggende optie. Neem je date niet mee naar een familiediner of een andere familiebijeenkomst. Of het nu alleen je ouders en broers en zussen zijn of familie in het algemeen, dat doet er niet toe. Ten eerste gaat dit gewoon veel te snel, velen nemen zelfs geen vrienden mee naar huis, dus waarom zou het een goed idee zijn om je date mee te nemen? Echt een dikke afknapper.

2. Het huis van je ouders in het algemeen

Nu we toch bezig zijn, blijf alsjeblieft gewoon weg van het ouderlijke huis. Je weet nooit wat (of wie) je tegenkomt. Dit kan namelijk echt erg ongemakkelijk worden.

3. Als je eerste date naar de club of (te drukke) bar gaan

Clubs zijn luid, druk, warm en gewoon een ongemakkelijke plek om een date mee naartoe te nemen als je diegene nog niet kent. Een eerste date zou moeten zijn om elkaar beter te leren kennen en dat kun je niet echt doen in zo’n omgeving. Met dat gezegd te hebben, is een bar ook niet echt een plek voor een eerste date. Hoewel ze kunnen een stuk minder luid zijn nog steeds meer van een casual hangout plek dan een ‘ik wil indruk op je maken op onze eerste date’ plek.

eerste date plekken waar je niet naartoe moet

4. Een concert

Concerten kunnen leuk en spannend zijn, vooral als het een goede artiest is die jullie beiden leuk vinden. Maar net als in een club is het er zo druk en lawaaierig dat je geen seconde rust krijgt om met elkaar te praten.

5. Een all you can eat buffet

Hoewel het eten op z’n tijd best lekker kan zijn, raden we je toch aan om niet naar een vreetschuur te gaan. Je moet constant opstaan om meer eten te krijgen en het kan heel vervelend zijn als je midden in een goed gesprek zit en je wordt onderbroken omdat jij of de ander meer eten wil. Daarnaast is het gewoon niet charmant om te gaan bunkeren tegenover je date.

6. Een huisfeest

Een eerste afspraakje hebben op een huisfeest met je vrienden heeft nog veel meer potentiële landmijnen die ervoor kunnen zorgen dat de hele avond slecht gaat. Niet alleen kent ze je vrienden niet, ze kent jou ook niet zo goed. Dit kan erg intimiderend en ongemakkelijk zijn en zeker geen fijne situatie om in te komen. Doe het dus niet!

7. Een fastfood restaurant

Het is prima als je gewoon een snelle snack wilt halen als je er één tegenkomt, maar zeker niet als een geplande eerste date. Hou het netjes en neem je date mee uit naar een leuker restaurant. Kom op mannen, die KFC komt wel een andere keer!

8. Eerste date in de bioscoop

De bioscoop is een verschrikkelijke plek voor een eerste date. Je leert bijna niets over je date, want er is geen tijd om te praten. Nog erger als de film 3 keer niks is, wat je van tevoren nooit kan weten. Geen goede keuze dus.

Heb je de stappen gevolgd en wil je nog een rondje verder? Hier zijn de signalen dat ze een tweede date met je wil.